Ekspresno lupljenje krompirja
Utrip mesta · kulinarika

Želiš krompir olupiti kar najhitreje? Zate imamo kuhinjski trik, ki ti bo prihranil precej časa in pospravljanja! Za krompir velja, da je bolj okusen, če ga kuhamo z olupkom. A kuhinjski pripomočki nas premamijo, da krompir olupimo, ko je še surov. Napaka! Najhitreje ga olupiš kuhanega, in to brez vsakršnih pripomočkov. Potrebuješ le skledo z ledeno vodo!

Veš, kako krompir olupiš najhitreje? Ta kuhinjski trik ne vključuje nobenih kuhinjskih pripomočkov, le skledo z ledeno vodo in (po želji) rokavice.

PREBERITE ŠE: Kako kostanj pripravimo najhitreje?

Kar moraš storiti, je, da daš kuhati neolupljen krompir. Ko je kuhan, ga vzameš iz lonca, mu za 5–10 sekund privoščiš ”ledeno kopel”, in po tem času bo lupina iz krompirja smuknila kar sama!

Utrinki s Kuharske akademije - CITY CHEF - italijanska kuhinja Utrip: Kuharska akademija – CITY CHEF – italijanska kuhinja shutterstock_332678375 8+ nasvetov za pripravo najboljšega kostanja Olivno olje z zlatimi lističi Golden: slovensko olivno olje s 24-karatnim zlatom shutterstock_146318564 Kako v 3 minutah pripravimo odličen kostanj? ·