Torta na lončarskem vretenu
Utrip mesta · kulinarika

Kuharska akademija Quenary iz Malezije ni običajna kuharska akademija, saj se tam priprave hrane lotevajo nekoliko drugače, kot predpisuje kurikulum drugih tovrstnih izobraževalnih ustanov. Uporabljajo namreč nekonvencionalne načine priprave obrokov, rezultat pa so prave kulinarične mojstrovine. Priča nastajanju ene od njih ste lahko v nadaljevanju, kjer slaščičar v slogu lončarja, ki na lončarskem vretenu oblikuje glino, pripravlja izjemno torto.

Oglejte si nastajanje neverjetne dekoracije torte, ki vas bo pustilo odprtih ust. Slaščičar namreč uporabi kar lončarsko vreteno, le da namesto gline oblikuje in dekorira torto. Verjetno ste videli že številne načine in tehnike dekoracije torte, a česa takšnega gotovo še ne.

PREBERITE ŠE: Torta, ki spreminja barvo!

In medtem ko se torta veselo vrti, jo pek spretno okrasi, kot da je to najlažja stvar na svetu. Ne poskušajte tega sami doma, saj se utegne zgoditi, da bo torta končala na stenah.

primari-web-002 Odprta kuhna 2016: na Pogačarjev trg se vrača 25. marca Najbolj pregrešni krofi To so najbolj dekadentni krofi na svetu! Zelenjava, ki je bolj zdrava toplotno obdelana Zelenjava, ki je bolj zdrava, če jo skuhate, kot jeste surovo Kako rešiti trd kruh? Trd kruh: kako zmehčati trd kruh, da bo mehak kot svež ·