BOŽIČNI OGLAS
V zraku · buzz buzz

Že drugo leto zapored je Pornhubov božični oglas nepričakovano ganljiv. V oglasu so namreč filmi za odrasle predstavljeni kot protistrup za osamljenost v času praznikov.

Gledanje filmov za odrasle res ni univerzalno zdravilo, ki bi pozdravilo vse naše tegobe. Glede na raziskavo Annenberg Public Policy Centra iz leta 2014 je povečano število samomorov med prazniki le medijski mit. Sezonska razpoloženjska motnja ali sezonska depresija (SAD) je v času praznikov seveda bolj pogosta, a le redkokdo razlikuje med pravo motnjo in le ‘grinchevskim’ odnosom do praznikov. Tudi Dana Foundation, ki podpira nevrološke raziskave, potrjuje, da so lahko božični prazniki ‘kritična točka’ za ljudi, ki so nagnjeni k anksioznosti in depresiji skozi celo leto. “Prazniki so lahko čas, ko so stvari, ki sprožijo depresijo – žalost, spori, tranzicije –, v izobilju,” dodaja Myrna Wiessman, epidemologinja in psihiatrinja na Dana Alliance for Brain Initiatives.

PREBERITE ŠE: Ta poljski božični oglas je obnorel internet

V tem primeru je božični oglas Pornhuba dobrodošlo opozorilo, da obstaja možnost, da lahko imajo tudi tisti, ki so sami, vsaj nekoliko vesel božič.


Neverjetna dejstva 20 neverjetnih stvari, ki se jih niste naučili v šoli Božično-novoletne čestitke PostCups2016 PostCups2016: božično-novoletne voščilnice, ki jih dokončamo s kavnim madežem Fotografije, ki vas bodo presenetile Fotografije, ki jih morate pogledati dvakrat, da odkrijete bistvo brata Znanost je dokazala: najmlajši v družini so bolj smešni · · · · ·