Volvo Concept 26
Utrip mesta · mobilno

Samovozeči avtomobili postajajo resničnost (dokaz je Volvo) in nismo več daleč od časov, ko bo vozniški izpit postal muzejski kos papirja. Tovrstni avtomobili se namreč počasi, a vztrajno prebijajo v ospredje, zato ni več vprašanje, ali se bomo v prihodnosti vozili z njimi ali ne, ampak kaj bomo potniki počeli med vožnjo v takšnih avtomobilih. Fantastičen vpogled v to nam je ponudil Volvo s svojim izjemnim konceptom notranjosti, imenovanim koncept 26.

Samovozeči avtomobili postajajo vse večji mojstri svojega posla in časi, ko se nam med vožnjo ne bo več treba posvečati vožnji, niso več daleč. Kam torej z odvečnim časom? Avtomobili bodo namreč postali prostor, kjer bomo lahko počeli marsikaj. Švedski Volvo nam je s konceptom 26 ponudil svojo vizijo, ki obljublja, da bomo na dan pridobili 26 minut prostega časa. Nekaj podobnega si je zamislil že Marcedes-Benz pa tudi Nissan, ki vozilo prihodnosti prav tako vidi kot bivalni oziroma družabni prostor.

Volvo 26 concept sicer ni kot kak diktator povsem prevzel vajeti vožnje v svoje roke, saj dopušča možnost ”ročnega” upravljanja avtomobila (”drive”). Sicer pa sta tu še način ”create”, ki notranjost preobrazi v pisarniško okolje, in način ”uživaj”, pri katerem se sedeži spustijo nazaj za največji možni užitek. Na sovoznikovi strani si je prostor izbojeval 25-palčni zaslon, na sredinski konzoli tablica, tu pa sta še preklopna mizica in popolnoma prilagodljiv voznikov sedež.

PREBERITE ŠE: Volvo Child Seat Concept XC90 z otroškim sedežem vseh otroških sedežev

Kateri srečnež od Volvovih modelov se bo prvi ponašal s tovrstno notranjostjo, Volvo še ni izdal, je pa dejal, da je narejena na osnovi modularne platforme SPA, ki jo najdemo pri modelih XC90 in bodočih modelih S90 in V90. Po švedskih cestah naj bi se samovozeči suvi XC90 sicer peljali že leta 2017.

Volvo Concept 26Odpri galerijo

Novi Fiat 124 Spider Novi Fiat 124 Spider: Fiat z Mazdo obudil kultnega roadsterja Helikopter prihodnosti Airbus H160 Airbus H160: Peugeot s helikopterjem prihodnosti E-kolo Arhont electro E-kolo Ono Bikes Arhont electro – srbski Harley-Davidson Brabusov 700-konjski Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe Brabus serviral brutalni tuning Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé ·