fbpx

Volkswagen ID. LIFE: dosegljiva električna prihodnost

Volkswagen ID. LIFE Concept; Foto: volkswagen-newsroom.com

Tudi pri Volkswagnu so predstavili svoj pogled v bližnjo prihodnost, v kateri bodo električni avtomobili zabavnejši in bolj dosegljivi. Konceptni Volkswagen ID. LIFE je uvod v dostopnejšo elektrifikacijo, na ceste pa bo zapeljal v letu 2025.

Volkswagen ID. LIFE je koncept, ki nakazuje električno prihodnost, kot si jo Volkswagen predstavlja v letu 2025. ID. LIFE bo na voljo že za okoli 20.000 evrov, ponašal pa se bo z uporabno prostornostjo in markantnim zunanjim oblikovanjem. Serijskemu avtomobilu napovedujejo kopico dodatne opreme, med katerimi bomo našli igralno konzolo, projektor in ʺfilmsko platnoʺ, ki skupaj s premičnimi sedeži omogoča doživetje kinematografske dvorane v udobnem zavetju vašega avtomobila.

Konceptni Volkswagen bo imel premično streho, kamere in zasloni pa bodo nadomestili vsa ogledala na ali v avtomobilu. Vse kontrolne funkcije bo voznik upravljal preko zaslona na dotik, na futuristično oblikovanem volanskem obroču. Močno je izražena ločnica med karoserijo, steklenimi površinami in streho konceptnega avtomobila. Materiali, uporabljeni za izdelavo, so naravnega izvora, plastični deli pa so narejeni iz recikliranih plastenk.

Volkswagen ID. LIFE Concept; Foto: volkswagen-newsroom.com

ID. LIFE bo imel na voljo elektromotor s 172 kW moči, od 0 do 100 km/h pa se bo pognal v 6,9 sekundah. Baterija s kapaciteto 57 kWh bo imela dovolj energije za do 400 kilometrov dolgo pot. Spremenjen bo tudi pogon, ki bo tokrat prvič speljan na prednji kolesni par. Volkswagen ID. LIFE vsekakor obeta, mi pa se že veselimo bližnje prihodnosti in vseh novosti, ki nam jih bo prinesel dodelan koncept.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!