fbpx

Volvo V60 Cross Country – Za možate in tiste s prefinjenim okusom

V svetu, ki je obseden s crossover in SUV-ji, Volvo nadaljuje z izdelovanjem najboljših klasičnih karavanov ter hkrati v zadnjem obdobju dela zares dobre avtomobile, ki drug za drugim pobirajo različna priznanja. V60 Cross Country sicer pobira večino potez večjega V90 Cross Country, kar je tudi prav. In tako nam je všeč.

Že Volvov novi V60 je zgleden primerek karavana, a prišel je Volvo V60 Cross Country, ki dodaja nekaj funkcionalnosti, ki omogočajo večjo zmogljivost, ko asfalt izgine. Cross Country ima za kar 75 mm večjo oddaljenost od podlage ter nekaj prvin, kot je “Hill Descent Control”, ki omogoča decenten spust po strmih pobočjih ter, kakopak, 4-kolesni pogon, ki je osnova vsakega za teren oboroženega vozila. Torej pravi pravcati terenec.


Seveda Volvo ne popušča na področju varnosti. V osnovni standardni opremi bo namreč tako Corner Traction Control, kar je relativna novost Volva, kot tudi zaviranje v sili. Drugi razpoložljivi varnostni sistemi vključujejo sistem pomoči Pilot Assist, ki lahko pomaga pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju do hitrosti do 129 kilometrov na uro. Sistem za zaznavanje nasproti vozečega prometa z izogibom nezgodi in še in še.

Volvo V60 Cross Country bo sprva ponujen z običajnimi motorji tega modela oziroma z motorjem z oznako T5. Pozneje pa se bosta v ponudbi vsekakor pojavila tudi priključni hibrid kot tudi rahli hibrid.

Galerija slik: Volvo V60 Cross Country

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvo.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!