fbpx

Volvo C40 Recharge: sprejeta električna prihodnost

Novi električni Volvo - Volvo C40

Foto: Volvo

Čeprav se avtomobilska industrija že dolgo obotavlja, da bi zares sprejela prihod električnih vozil, se končno zdi, da smo prav vsi pri svojih prizadevanjih za izgradnjo bolj trajnostne prihodnosti dosegli ključno prelomnico. Dokaz je tudi novi Volvo C40, ki resno nakazuje prihodnost te znamke že to jesen.

Čeprav so bili električni avtomobili nekoč nišna ponudba z le nekaj različnimi modeli na trgu, bi danes težko našli avtomobilskega proizvajalca brez nekaj v svoji ponudbi. Tako se zdi leto 2021 prelomno leto tudi na področju električnih avtomobilov, ki končno postajajo tako imenovani “mainstream”.

Vzemimo za primer znamko Volvo. Po prvi predstavitvi povsem električnega modela XC40 Recharge leta 2019 se je švedska znamka vrnila s športnejšim električnim modelom, ki so mu nadeli ime C40 Recharge. Temelji na modelu XC40 in takoj vam bo jasno, da je velik del zunanje silhuete zelo prepoznaven, le da so višja višina in škatlasti prtljažnik zamenjani za ostrejšo linijo strehe z nižjim profilom.

Galerija slik: Volvo C40

Še več, prihaja z istim parom motorjev kot električni XC40 na sprednji in zadnji osi, ki iz baterije iztisnejo okoli 400 konjev ter postrežejo z dosegom okoli 420 kilometrov po merilnem ciklu WLTP. Do 100 km/h pa novinec pospeši v prej kot 5 sekundah (4.7s).

Zahvaljujoč združljivosti s hitrim polnjenjem lahko baterijo z 78 kWh modela C40 dopolnite do 80% v samo 40 minutah. Cena še ni objavljena, Volvo pa načrtuje začetek proizvodnje že to jesen.

Dodatne Informacije

volvo.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!