Porsche Taycan Cross Turismo – Je to najbolj vroči električni karavan vseh časov?

Porsche Taycan Cross Turismo je najboljši Porsche za družinske očete!

Foto: Porsche
Zadnjič posodobljeno: :

Porsche od nekdaj izdeluje sanjske avtomobile namenjene metroseksualcem in hedonistom. Mnogi poskusi, da naredijo zanimiv družinski avtomobil pa so bili uspešni le v svetu SUV. Tokrat je Porsche obrnil ploščo in nam razkril izjemno uporaben avtomobil.

Porsche Taycan Cross Turismo sicer ni prvi električni karavan na svetu, je pa zagotovo najbolj razburljiv. Združuje vse lastnosti limuzine Porsche Taycana ter doda nekaj dodatne praktičnosti, ki jo pričakujemo od avtomobila, ki ima nekoliko podaljšano streho in bolj prisekan zadek v skoraj karavanski obliki. Stoji 20 milimetrov višje od običajnega Taycana in še za dodatni centimeter, če izberete različico oziroma paket – Off Road Design. Slednji ponudijo še več plastičnih oblog karoserije, ki posnemajo videz športnega terenca – križanca. Posodobljena pa je tudi prednja maska in zadek avtomobila.

Porsche Taycan – modelu Cross Turismo doda namenski način vožnje po slabih površinah kot je makadam, tako da dvigne vzmetenje in spremeni sistem nadzora stabilnosti in sistema upravljanja navora za boljši oprijem na tovrstnih cestah. Ljudje iz Zuffenhausena priznavajo, da karavan ni bil zasnovan kot “terenec, ki se plazi po skalah”, vendar je zaradi prilagoditev izjemno uporaben tudi na slabših podlagah.


Kot športna limuzina Taycan, novi Taycan Cross Turismo uporablja inovativni električni pogon z 800-voltnim sistemom, moč se tako giblje od 380 do 625 KS, ob možnosti overboost, ki iztisne iz baterije do 761 KS.

Galerija slik: Porsche Taycan Cross Turismo

Cene za Taycan Cross Turismo se začnejo pri okoli 100.000 evrov in seveda lahko končajo tudi enkrat višje. Vse je v rokah konfiguratorja in tistega, ki razveže denarnico. Lepota na cesti nikoli ni bila poceni.

Dodatne Informacije

porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!