fbpx
Foto: Oladimeji Ajegbile / Pexels

7 najboljših aplikacij za intermitten fasting (prekinitveni post) 2021

Ne glede na to, ali se držite posta 16-8, 5-2 ali OMAD, vam bodo te aplikacije pomagale do boljših rezultatov.

Kot kaže intemitten fasting (IF) ali prekinitveni post ni le modna muha, pač pa na to vrsto prehranjevanje prisega vedno več ljudi. Številne študije dokazujejo, da z upoštevanje te diete dejansko lahko reprogramirate svoj metabolizem, hkrati pa izgubljate telesno težo, saj v času, ko lahko jeste dejansko v telo vnesete manj kalorij.

Obstaja več različic diete IF. Nekako najbolj priljubljena je različica 16-8, pri kateri prehranjevanje omejite na 8-urno okno. Recimo prvi obrok pojeste od 12. dopoldne in zadnjega ob 20. zvečer. Nato obstaja še različica 5-2, pri katerem normalno jeste pet dni na teden, nato pa se preostala dva dneva omejite na 500 kalorij dnevno. Nekateri pa se poslužujejo tudi različice OMAD ali “one-meal-a day” oziroma en obrok na dan. Že ime samo pove, da torej v celem dnevu pojete le en obrok. Ne glede na to, za katero različico ste se odločili, poskrbite, da bodo živila, ki jih pojeste kakovostna, hranljiva in da bodo zagotavljala vse ustrezne hranilne snovi.

Neglede na vse, je odštevanje ur, ko boste ponovno lahko jedli, lahko zelo mukotrpno. In tako kot pri številnih stvareh, tudi tukaj obstajajo aplikacije, ki vam olajšajo ta proces. Izbrali smo 7 najboljših aplikacij, ki vam bodo v pomoč pri prekinitvenem postu.

1. Zero

Zero je ena najbolj priljubljenih IF aplikacij, saj vključuje merilnik časa, dnevnike in orodja, ki jih potrebujete za začetek diete. Poleg tega pa boste tam našli tudi številne članke o temah, kot so post v karanteni, najboljše pijače med postom, in kako bolje spati. Osnovna aplikacija je brezplačna, vendar vas bo spodbudila k nadgradnji na Zero Plus (69,99 USD na leto), ki vključuje prilagojen program ter vrhunske članke in videoposnetke.
Naloži si iOS ali Android različico.

2. BodyFast

Druga priljubljena aplikacija je BodyFast, ki vam omogoča, da preklapljate med različicami posta, odvisno od vaših ciljev in potreb tistega dne ali tedna. Ponuja tudi tedenske izzive in nagrade, s katerimi boste motivirani. Seznam možnosti je osupljiv, a če želite preizkusiti bolj napredne funkcije, boste morali nadgraditi na plačljivo različico za 69,99 USD na leto.
Naloži si iOS ali Android različico.

Foto: Moose photos / Pexels

3. LIFE Fasting Tracker

Timsko sodelovanje je ključna značilnost LIFE Fasting Tracker aplikacije. V njej lahko ustvarite družabne kroge in delite svoje izkušnje posta s prijatelji. Omogoča tudi vizualno grafiko, ki prikaže, kdaj greste v fazo izgorevanja maščob, kar je za nekatere uporabnike velik motiv. Lahko si jo naložite brezplačno. Osebni posveti s trenerji pa vas bodo stali med 37,50 in 60 USD za 30 minut.
Naloži si iOS ali Android različico.

4. FastHabit

Aplikacija FastHabit, ki je znana po svoji pomirjujoči modro-zeleni grafiki, vsebuje obsežno statistiko, koledarje in opomnike ter se lahko poveže z vašo uro Apple Watch. Aplikacija je brezplačna, vendar obstaja možnost nadgradnje na profesionalno raven za samo 2,99 USD.
Naloži si iOS ali Android različico.

5. Window

Čeprav je aplikacija Window brezplačna za prenos, vam brez nadgradnje za 39,99 USD na leto ne bo ponudila prav veliko. Kljub temu ponuja veliko različnih postov, vključno z “Easy Start”, “Leangains”, “The Warrior” in OMAD, in ima več koristnih orodij.
Naloži si iOS ali Android različico.

Foto: Reneereneee / Pexels

6. Fastient

Če iščete osnovno aplikacijo za post, ki vam ne bo zvonila in vas ves čas na nekaj opozarjala, je Fastient zanesljiva možnost. Vključuje možnost zapisovanja misli in pomislekov glede napredka. Osnovna različica je brezplačna, lahko pa jo nadgradite na premium različico za 4,99 USD na leto ali 11,99 USD za celo življenje.
Naloži si iOS ali Android različico.

7. Vora

Osnovni sledilnik, ki ga ima Vora, vam bo dal grafični zapis vseh vaših nedavnih postov. Prav tako vas spodbuja, da rezultare o svojih postih objavite na družbenih omrežjih. Osnovna različica je na voljo brezplačno, lahko pa nadgradite na Vera Pro za 4,99 USD.
Naloži si iOS ali Android različico.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!