fbpx

Vrnitev BMW filmov: ‘THE CALM’, kratek film na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu

Foto: bmw

Po sedmih letih filmske tišine se BMW Films uradno vrača na velika platna s kratkim filmom 'THE CALM'. Premiere smo bili priča na 76. Mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu. Znana nemška avtomobilska znamka je znova združila moči s svetovno priznanimi imeni v filmski industriji, kar obljublja neponovljivo filmsko doživetje. A tokrat so se stvari obrnile na glavo. Čakajo nas akcija, zapleti in... tišina.

Podobno kot v preteklih filmih, kot sta bila The Hire iz leta 2001 in “The Escape” iz leta 2016 (filma si lahko ogledate v nadaljevanju tega zapisa), je BMW tudi tokrat angažiral močno igralsko zasedbo, vključno z Umom Thurman in Pom Klementieff v glavnih vlogah. Za režiserskim krmilom je stal Sam Hargrave, znan po svojem delu v MCU in filmu Extraction, izvršni producent filma pa je Joseph Kosinski, znan po delu v filmu Top Gun: Maverick. Glasbeno podlago filma je ustvaril noben drug kot Hans Zimmer.

V filmu ‘THE CALM‘ spremljamo skrivnostno potnico, ki se mora prebiti skozi zaplete in ovire, da ne bi ogrozila svoje misije. Pot jo pripelje v Hotel Martinez v Cannesu, kjer naleti na Umo Thurman. Vse skupaj pa se dogaja v kabini BMW i7 M70, prvega luksuznega električnega avtomobila z M motorjem.

Zvočna podoba filma je precej unikatna, saj gre za “prvi tih avtomobilski pregon”. Kot pravi režiser Hargrave, je včasih odsotnost zvoka bolj učinkovita kot razkošna glasbena podlaga ali močni zvočni efekti.

Pom Klementieff je povedala: “Vedno sem bila oboževalka filmov BMW Films, zato je zame zelo vznemirljivo, da se kot prva ženska v glavni vlogi pridružujem filmu ‘The Calm’, ki je prvi film v franšizi po sedmih letih. Delo z Josephom Kosinskim, Samom Hargraveom in celotno ekipo je bilo fantastično, skupaj smo uspeli uresničiti to vizijo.”

BMW se s filmom ‘THE CALM’ vrača v svet filma z obilicoBMW se s filmom ‘THE CALM’ vrača v svet filma z obilico akcije, zapletov in presenetljive tišine. Ta vznemirljiv in edinstven pristop združuje moč filmske in avtomobilske industrije, hkrati pa se ne boji preizkusiti novih meja. Prisotnost luksuznega električnega avtomobila BMW i7 M70 kot osrednjega elementa pripovedi predstavlja pomembno vlogo pri združevanju teh dveh svetov.

Film ‘THE CALM’ ponuja obilo razburljivih trenutkov in nepričakovanih preobratov, a pravi preboj prinaša v obliki tega, česar ni – zvoka. V času, ko je običajno zvočna kulisa tista, ki daje ritem našim avtomobilskim zasledovanjem, se BMW odloči za diametralno nasprotni pristop. Hargrave nam pokaže, da je včasih tišina lahko prav tako močna, če ne celo močnejša od kakršnega koli zvočnega efekta.

Ta filmski dosežek bo zagotovo odmeval tako v filmski kot avtomobilski industriji in prinaša sveže, inovativne ideje. Prav tako postavlja BMW i7 M70 v središče pozornosti, kar bo brez dvoma pomagalo pri njegovi tržni promociji.

BMW “The Hire” iz leta 2001

BMW “The Escape” iz leta 2016

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.