What We Do Counts – komične namizne svetilke v obliki stripovskih tekstovnih oblačkov

Namizne svetilke What We Do Counts

''Kar počnemo, šteje.'' Pa tudi če je to ustvarjanje komičnih namiznih svetilk. Svetilke What We Do Counts pa niso same sebi namen saj poleg funkcionalnosti nosijo pomembno sporočil, komične pa niso zaradi svoje smešne pojave, ampak ker posnemajo videz tekstovnega oblačka iz stripov. Pod njih se ni podpisal risar, pač pa nemški industrijski oblikovalec Ingo Maurere, ki je zadnja štiri desetletja svojega življenje posvetil ustvarjanju svetil in drugih svetlobnih teles.

Ingo Maurere je znan po svojih ”komičnih” vložki, ko gre za svetila, a namizne svetilke What We Do Counts so verjetno njegove najbolj komične do sedaj. Ne nujno v smislu, da vzbujajo smeh, ampak ker črpajo navdih iz stripov oz. tekstovnih oblačkov. Nanje lahko gledamo kot na umetniško delo in kot na povsem funkcionalen kos pohištvene opreme.

PREBERITE ŠE: Baymax – namizna svetilka iz animiranega filma Veličastnih 6

Namizna svetilka What We Do Counts in njen avtor Ingo Maurer
Namizna svetilka What We Do Counts in njen avtor Ingo Maurer

Maurere nas sicer vsako leto preseneti z novo serijo kreacij luči in za 2015 je poleg omenjene komične luči v obliki stripovskega oblačka z napisom ”What We Do Counts” (”Kar počnemo, šteje”), predstavil še namizne svetilke ”I Ricchi Poveri – Monument for a Bulb”, ”Lucellino” in ”Walking Bulb”.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
ingo-maurer.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea x Lego: Bygglek je modularna škatla za shranjevanje igrač