fbpx

Wine bar Šuklje: vrhunska vina iz Bele krajine in Francije

Wine bar Šuklje v Ljubljani

Wine bar Šuklje je zgodba o 4 nadobudnih mladih, treh Belokranjcih (Katja in Matija Šuklje ter Katja Geltar) in enem "priženjenem" Francozu (Guillaume Antalick), ki so se iz ljubezni do vinske trte in vina podali v ambiciozen projekt: odprtje vinskega bara v centru Ljubljane, kjer ne postrežejo le kozarca vina, ampak tudi znanje.

Osnovne Informacije
Naslov
Wine bar Šuklje
Breg 10
Ljubljana
Povezava
Urnik
od ponedeljka do četrtka od 09.00 do 00.00, v petek in soboto od 09.00 do 01.00, v nedeljo od 09.00 do 23.00
Kontakt
040 654 575

Eden izmed glavnih ciljev vinskega bara Wine bar Šuklje je tudi promocija blagovne znamke Šuklje iz Metlike, kjer pridelujejo buteljčna vina vrhunske kakovosti. V zelo obširno in impresivno vinsko karto (prek 300 nalepk iz 21 držav sveta) je bilo vloženega ogromno časa in truda, sestavila pa sta jo Katja Šuklje in njen partner Guillaume Antalick (rojen v Bordeauxu v Franciji), doktorja enologije, ki sta znanje in izkušnje več let nabirala v svetovno znanih vinskih državah (Francija, Južna Afrika, Avstralija, Italija, ZDA, Čile) in svojo kariero posvetila vinu.

PREBERITE ŠE: RECEPT: KREMNI SLADOLED Z DESERTNIM VINOM

Wine bar Šuklje v Ljubljani je dobrodošla pridobitev.
Wine bar Šuklje v Ljubljani je dobrodošla pridobitev.

Vinska karta bo ‘živa’, trenutno imajo na kozarec 38 vin, ki pa jih bodo spreminjali na mesečni ravni. Hkrati ponujajo t. i. wine flighte oziroma kratke degustacije, kjer lahko gost pokusi 4 vzorce vin na določeno tematiko. Oblikovali so tudi unikaten koncept vino music mood, kjer lahko gost na podlagi svojega trenutnega glasbenega počutja in priporočila osebja izbere glasbeno spremljavo, ki mu je v tistem trenutku najljubša, naj bo to lahkoten easy pop, klasika, kompleksen rock, smooth jazz ali težji metal.
V baru poleg vina ponujajo tudi butično izbiro viskijev, rumov, ginov in konjakov ter hrano v obliki narezkov, sirnih plošč, različnih svežih pomak in tankih telečjih rezin.

Galerija – Wine bar Šuklje v Ljubljani

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.