fbpx

Xiaomi je izdelal brezžični polnilnik z 80 W, ki napolni baterijo pametnega telefona v 19 minutah!

Xiaomi že ima na trgu brezžični polnilnik, ki ponuja hitro polnjenje s 55 W, a to očitno ni dovolj. Podjetje je namreč razkrilo, da je izdelalo hitri polnilnik z 80 W, ki lahko baterijo s kapaciteto 4.000 mAh napolni v 19 minutah.

Xiaomi je v predstavitvenem videu za novi hitri polnilnik prikazalo proces polnjenja z 80 W in razkrilo, da je novi polnilnik zelo podoben sedanjemu. Trdi tudi, da novi polnilnik podira rekorde, saj je dvakrat hitrejši od “naslednjega najboljšega”, ki je Huaweijevo brezžično polnilno stojalo s 40 W. Novi polnilnik tako baterijo do polovice napolni v 10 minutah, na 10 odstotkov pa jo napolni v eni sami minuti!

Xiaomi je tako za svoj novih superhitri gadget zasnoval učinkovitejšo arhitekturo polnjenja z namenskim čipom in neodvisnim sistemov tuljav, ki zagotavlja neverjetnih 80 W. Celo ko že izpolni standard industrijskih 800 polnjenj, lahko še vedno zagotavlja 90 odstotkov svoje prvotne zmogljivosti.

Sicer pa ima podjetje v svojem asortimaju tudi že polnilnik s 55 W, ki je bil predstavljen avgusta skupaj s telefonom Mi 10 Ultra – njihovim paradnim konjem, ki podpira polnjenje z močjo 50 W. Na testih, ki so jih opravili pri GSM Areni je baterijo s kapaciteto 4.500 mAh od 1 do 100 odstotkov napolnil v natanko 41 minutah.

Xiaomijev superhitri brezžični polnilnik z 80 W

Kdaj bo superhitri polnilnik na voljo za prodajo, še ni znano.

Dodatne Informacije

mi.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!