Zajtrk Gordona Ramsayja, ki je obnorel internet

Zadnjič posodobljeno: :

Gordon Ramsay je ponovno očaral svet, tokrat s svojim receptom za zajtrk. Ta je sestavljen iz krompirja, jajc, slanine in začimb, ki ponesejo Ramsayjev zajtrk v neslutene višave.

Kakšen je recept za ta slastni zajtrk Gordona Ramsayja, ki je osvojil gurmane po svetu?
Potrebujete nekaj nekje tri krompirje srednje velikosti, ki jih naribate skupaj z manjšo čebulo. Dobro posolite in popoprajte, dodajte oljčno olje in kajenski poper. Premešajte in iztisnite odvečno tekočino. Več tekočine boste iztisnili, bolj hrustljava bo krompirjeva podlaga. Na ogenj pristavite večjo ponev. Ko je vroča, dodajte oljčno olje in krompirjevo testo. To mora dobro zacvrčati. Testo poravnajte po ponvi. Okoli testa dodajte nekaj manjših kock masla, to bo namreč karameliziralo krompir.

Osnova za slastni zajtrk Gordona Ramsayja je krompirjeva palačinka.
Osnova za slastni zajtrk Gordona Ramsayja je krompirjeva palačinka.

Krompirjevo palačinko obrnite (Ramsay svetuje, da to storite s pomočjo krožnika). Nanjo potem ubijte jajca in dodajte nekaj kajenskega popra. Postavite v segreto pečico za 6 do 8 minut. V tem času pripravite slanino. Segrejte ponev, dodajte oljčno olje, rjavi sladkor, sol in poper ter maslo. Dodajte še slanino. Pecite in obračajte, da se slanina dobro karamelizira. Ko je krompirjeva palačinka z jajci pečena, jo vzemite s ponve in okrasite s karamelizirano slanino. Pa dober tek!

Dodatne Informacije

Več informacij:
youtube.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
McDonalds ima čokoladno pito … in cedijo se nam sline!