fbpx

Zakaj mačka potisne zadnjico ob vas? Strokovnjaki pojasnjujejo, kaj vam s tem sporoča kosmatinka

Foto: envato

Zakaj mačka potisne zadnjico, se sprašujejo mnogi lastniki kosmatink. Vaša mačka vam želi na ta način nekaj povedati, so si enotni strokovnjaki.

Zakaj mačka potisne zadnjico ob vas, je vprašanje, ki si ga zastavljajo lastniki nekaterih mačk. Dejstvo je, da jo naravnost obožujete. Ko pa po dolgem delovnem dnevu pridete domov in pobožate njen ljubki mačji obraz, pa se ona obregne ob nas in nad potisne svojo zadnjico tik pred obraz.

Vohanje zadnjice je običajno vedenje v mačjem svetu, saj mačke uporabljajo vonj kot glavno obliko komunikacije. Nekateri strokovnjaki menijo, da je to morda povezano z načinom, kako mačja mama svojim mladičkom čisti mehke kosmate zadnjice.

Foto: envato

Pravzaprav obstaja nekaj razlogov, zakaj vaša mačka svojo zadnjico potisne v vaš obraz – in vsi kažejo na močno vez med vami in vašo kosmatinko. V resnici vam mačka na ta način sporoča polno prijetnih stvari.

Všeč ste ji

Morda se zdi odvratno, toda nam mačke svojo zadnjico postavijo pred obraz, je to pravzaprav znak, da smo jim všeč. »Ljudje imamo ljudi, ki jih pozdravimo s stiskom roke, druge pa z objemom,« je v pogovoru za Reader’s Digest povedala ameriška veterinarka Jennifer Hawkins. Vzemite torej to gesto kot mačji objem. V resnici mačke to počno le s tistimi, ki jih imajo resnično rade.

Zaupa vam

Kadar mačka postavi svojo zadnjico pred vaš obraz, s tem izpostavi svoje ranljivo območje. Skratka, to pomeni, da vam vaša mačka brezmejno zaupa. Če vaša mačka redno potiska svojo zadnjico v vaš obraz, je to dokaz, da je vez med vami in vašo mačko močna.

Foto: envato

Želi si pozornosti

Nekatere mačke, pa poleg zaupanja in izražanja naklonjenosti, s to gesto le iščejo pozornost. Torej malo crkljanja in nekaj priboljškov. Morda igro. Mačke so bistre, zato dobro vedo, da svojega obraza ne bomo vtaknili v njihovo zadnjico temveč jim bomo namesto tega posvetili nekaj več pozornosti kot sicer.

Zakaj torej mačka obregne zadnjico v moj obraz? Vzemite to kot velik kompliment.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.