fbpx

Zakaj se bivši vračajo?

Foto: envato

Zakaj se bivši vračajo, še posebej, ko se končno ozdravite od bolečine, ki so vam jo povzročili? Vas resnično pogrešajo in želijo biti spet skupaj z vami? Morda z vami manipulirajo in samo preverjajo, ali vas še zanimajo?

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se lahko vaša bivša polovica vrnila k vam, zato morate biti pozorni na to, kako se obnaša, dokler se ne prepričate, da ima prave namene, saj ne želite, da vam znova zlomi srce.

Ne pozabite, da ste se razšli z razlogom. Zgodovina bi se lahko ponovila, zato morate biti previdni. Poslušajte svoje srce, vendar ne prezrite tega, kar vam govori glava ali na kaj vas opozarja šest čut.

Če se sprašujete, zakaj je vaš bivši ali bivša nenadoma spet vstopila v vaše življenje, po nekaj mesecih ali celo letih razhoda, je tukaj nekaj možnih razlogov.

Vaša nova zveza jih je naredila ljubosumne

Tudi če niso z vami, morda ne želijo, da bi bil nekdo drug ob vas. Morda so se vrnili v vaše življenje in povzročili kaos. Morda poskušajo uničiti vaš novi odnos, tako da boste sami, tako kot oni. Sporočilo, ki so vam ga poslali iznenada, se morda zdi nedolžno, vendar bi lahko bilo dejansko način, kako z manipulirati z vami, da si uničite vaš trenutni odnos.

Mogoče vam želijo uničiti vaš novi odnos. Foto: Chermiti Mohamed / Unsplash

V težkem obdobju v življenju potrebujejo čustveno podporo

Morda gredo skozi težke čase v svojem ljubezenskem življenju, karieri ali družini. Ker ste bili vedno tam zanje, ko so vas v preteklosti potrebovali, so iz navade posegli po vas. Iščejo udobje in jim je vseeno, če vas pri tem poškodujejo. Razmišljajo samo o sebi.

Razmišljali so o lepih spominih, ki ste jih delili

Morda so naleteli na stare fotografije ali sporočila, ki so jih spomnila na vas. Morda so slišali vajino pesem na radiu ali videli film, ki sta ga nekoč gledala skupaj. Ne pozabite, da je vaš bivši samo človek. Dovoljeno jim je, da pogrešajo ljudi iz svoje preteklosti, tako kot vi. To ne pomeni, da se želijo ponovno vezati ali odpreti stare rane. To lahko samo pomeni, da ste igrali pomembno vlogo v njihovem življenju.

Ugotovili so, da novo razmerje zahteva preveč dela

V sodobnem svetu je zelo težko najti ljubezen. Zato je staro razmerje morda videti privlačnejše od novega. Morda se jim bo zdelo lažje, če se vrnete k nekomu, kot ste vi, ki že pozna njihove prednosti in slabosti. Tako jim ni treba začeti na novo. Ni se jim treba vrniti v igro za zmenke in brskati po aplikacijah za zmenke. Z vami lahko nadaljujejo tam, kjer so končali, in preskočijo fazo spoznavanja.

Želijo si dvigniti ego

Morda bodo želeli videti le, ali še imajo moč nad vami, ne zanima jih zmenek, le manipulacija – krepitev ega.

Hočejo le spolnost

Če se vaš bivši vrne, ga vprašajte o njegovih namenih. Morda iščejo priložnostno zvezo, izgovor, da spet vidijo vaše telo. In ker že veste, kaj imajo radi v spalnici, jim je lažje poslati sporočilo vam, kot pa spoznati nekoga novega recimo preko interneta.

Pijani so in ne razmišljajo jasno

Nekateri radi rečejo, da so pijane besede trezne misli. Vendar si zaslužite nekoga, ki se do vas obnaša dobro in vam posveča posebno pozornost, ne glede na to, ali je pijan ali trezen. Če bi vašemu bivšemu resnično mar za vas, bi se vam približali zrelo in spoštljivo.

Niso vas preboleli

V nekem trenutku so vas imeli radi in ljubezen ne izgine, takoj ko se zveza konča. Samo čas lahko zaceli rane, in če je vajin razhod še svež, imajo morda težave s prebolevanjem. Morda ste še vedno oseba, s katero želijo preživeti življenje, čeprav vedo, da vas morajo pustiti v preteklosti. Morda bodo imeli težave pri napredovanju brez vas, še posebej, če ste bi bili njihov najboljši prijatelj.

Ali pa si želijo spet začeti znova. Foto: Panajiotis / Pixabay

Niso dobili zaključka

Morda še vedno iščejo odgovore. Ne razumejo, kaj je povzročilo razpad in potrebujejo boljšo razlago. Poskušajo ugotoviti, kaj so storili narobe. Morda celo želijo odpraviti težavo. Če vas bo to, da jih boste znova videli, prizadelo, popolnoma prekinite vezi. Ni jim treba dati razlage ali druge priložnosti na račun lastnega duševnega zdravja. Sčasoma bodo šli naprej, z zaprtjem ali brez.

Zdaj so stvari resnično drugačne in želijo poskusiti znova

Morda je imel vaš bivši dober razlog za odhod. Morda ​​nista hotela poskusiti zveze na daljavo. Kakorkoli že, morda so bili njihovi občutki do vas pristni. Morda vam v preteklosti niso mogli dati tistega, kar ste si zaslužili, zdaj pa so sposobni izpolniti vaše potrebe.

Ne pozabite, da je edini smiseln način, da se vrnete k bivšemu le, če so se stvari res spremenile. V nasprotnem primeru si boste na koncu le znova ranili srce.

Vzemite si čas in dobro premislite o svoji odločitvi. Ne skočite nazaj v odnos z njimi takoj, ko pridejo nazaj. Vprašajte se, ali bi bilo to res dobro za vas. Pogovorite se z njimi, kaj bi pomenilo, da bi bila ponovno skupaj. Prepričajte se, da delate tisto, kar je najbolje za vas!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!