fbpx

Želim si biti ljubljen: 11 presenetljivih razlogov, zaradi katerih hrepeniš po ljubezni

"Ljubezen je kot življenje: ne udobno in mirno stanje, temveč velika in čudovita pustolovščina". - A. Fayol

Nič ni narobe, če ste nekoliko izgubljeni in pogosto razmišljate o tem, da si želite biti ljubljeni. Prenehali ste z zapravljanjem časa na družabnih omrežjih, na spletnih straneh za zmenke in podobno. Zdi se vam, da imajo vsi, ki jih poznate, popolno ljubezensko življenje. Ne obremenjujte se, na tem svetu je še veliko hujših stvari kakor to, da trenutno nimate ljubljene osebe.

Obstajajo številni možni razlogi, zakaj se trenutno počutite željni in si obupano želite ljubezen in naklonjenosti. Poglejte, nekateri vas bodo morda lahko presenetili.

1. Previsoka pričakovanja

Ne obremenjujte se glede tega. Vsi veliko pričakujemo od ljubezni, čeprav se vedno ne izteče tako, kot si jo predstavljamo. Zapomnite si, če imate prevelika pričakovanja boste pregnali vse potencialne partnerje, ki bi lahko bili dobri za vas.

Ne boste našli osebe, ki bi vam ugajala na vseh področjih. Popolne osebe ne obstajajo. Popolnost ni resnično življenje. Lahko pa najdete nekoga, ki se trudi vsak dan, čeprav je pomanjkljiv (tako kot vi in vsi drugi).

Trenutno ste zaskrbljeni in obupani si želite ljubezni, predvsem zaradi tega, ker ji in si niste dali priložnosti, da bi jo izkusili. Spustite letvice vsaj za eno stopničko in poglejte okoli sebe.

2. Če postanete samski, se že v isti sekundi počutite, da vas nihče ne mara

Če nekaj časa nimate partnerja, vam lahko to uničuje duševno zdravje. Zdelo se vam bo da v vas nekaj kriči: ”Nihče me nima rad. Nihče me ne bo ljubil.” Spravite te besede iz svoje glave. Čas, ki ga preživite samski, nima nič skupnega s tem, da vas ne bi kdo imel rad.

Včasih se stvari kar tako iztečejo, to je življenje. Ne smete dovoliti, da to vpliva na vaš pogled nase. Ste neverjetna oseba.

3. Preživljate čas z ljudmi, ki vas nimajo radi

Če ste obkroženi z narcističnimi osebami, se lahko ob njih počutite zelo slabo. Ustavite se in se ozrite okoli sebe. S kom se obdate, vpliva na vas bolj, kot si lahko zamislite. Ne dovolite, da se vam približajo narcisoidni, strupeni ljudje, da vam napolnijo glavo s svojo čudno logiko.

Preživljate čas samo z ljudmi, ki vas cenijo, spodbujajo in vas imajo radi takšne, kot ste. Preostali ne spadajo v vaše življenje, postavite jih pred vrata. Zaprite okno!

4. Ogled romantičnih filmov vam je dal nerealna pričakovanja

Morda ste sanjali o tisti na videz popolni filmski ljubezni. Toda filmi niso resnično življenje. Čas je, da se soočite z resničnostjo.

Ne boste našli svojega očarljivega princa, ki vam bo spodnesel tla pod nogami in vas odpeljal v njegovo kraljestvo, kjer boste živeli srečno do konca svojih dni. Filmi so odličen pobeg iz resničnega življenja in ne nadomestek za resnično življenje.

5. Ljubosumni ste na “popolne” pare na družabnih omrežjih

Prikazujejo se vam same popolne fotografije srečnih parov. Popolnost, ki je mogoča le na družabnih omrežjih. To ni resničnost. Seveda so tisti pari v tistem trenutku morda res srečni, a niso popolni ves čas. Nihče ni.

Ali resnično mislite, da so stvari vedno popolne? Daleč od tega. Ljudje objavljajo samo tisto, kar želijo, da vidite.

6. Ne morete se otresti občutka obupa in brezupnosti

Upate, da vas bo oseba poklicala, vas povabila na zmenek ali … In ko spoznate, da se to ne bo zgodilo, padete v brezno brezupa.

Pomembno je vedeti, da je pot iz brezna. Pogovorite se z nekom, ki mu zaupate, ki vas ceni. Ne boste se tako počutili za vedno. Zapomnite si to.

7. Zaradi nedavnega razhoda vam je padla samozavest

Vaš bivši partner/-ka vas je napolnila z dvomi. Dvomite vase.

Verjemite vase. Naj vas ne zmede. Ste veliko več od tega, kar ima o vas povedati nekdanji partner/-ka. Obstaja razlog, zakaj jih ni več v vašem življenju.

8. Vsi so preveč zaposleni s svojim življenjem

Zdi se, kot da vsi počnejo tisto, kar imajo radi, da so srečni in – za piko na i – da imajo urejeno ljubezensko življenje. Zaradi tega se počutite same in osamljene. Boli vas, a ste veseli za njih, da živijo svoje življenje na maksimum, čeprav vi stojite ob strani in jih opazujete s svojo bolečino v očeh.

A da so prišli do tja, kjer so in kar imajo sedaj, so verjetno izkusili tudi nekaj slabega. Kdo ve, morda ste tudi vi zdaj na razpotju. Preprosto je treba še malo zdržati, da se prebijete skozi to zmešnjavo.

9. Ne veste, kako ljubiti sebe

Kdaj ste nazadnje naredili kaj prijaznega zase? Kaj lahko storite zase, zaradi česar se boste bolj cenili? Ljubezen v vašem življenju se začne z ljubeznijo do sebe. Ne morete biti samo zaničljivi in ​​se potem spraševati, zakaj niste ljubljeni.

Bodi prvi, ki bo sam sebi ponudil obilo ljubezni. Naredite stvari, ki vas veselijo. Zavedajte se neverjetnega pomena ljubezni do sebe. Ko to storite, vse kar vas muči , ne bo več videti tako mračno in temno.

10. Pogrešate telesno naklonjenost

V romantičnem razmerju je na tone ugodnosti, recimo poljubi in objemi. Morda ležite na kavču in berete knjigo, medtem vas partner drži za roko ali boža po laseh.

Hodite po ulici in čutite, da vas njihova roka trdno drži. Zaradi takšnih malenkosti se življenje zdi veliko boljše. Dotiki sproščajo hormone dobrega počutja.

11. V sebi imate toliko ljubezni

Toliko ljubezni, ki bi jo radi podarili, a nikjer ni prave osebe, da bi jo sprejela. Po vsem kar ste doživeli, po vseh preizkušnjah in prizadevanjih in trudu, da bi se naučili ljubiti sebe, ste povsem sami. A naj vas to ne odvrne od ljubezni.

Ljubezen pride v najbolj nepričakovanih trenutkih. Danes se morda počutite slabo in imate občutek, da vas nihče nikoli ne bo imel rad, ampak jutri se lahko vse obrne. In to je lepota življenja.

Nikoli v resnici ne veste, kaj vam bo prineslo, kaj vam bo ponudilo. Misliti, da bo vedno tako kakor je, je neumno. Ne izgubite vere vase in ljubezen.

Nekega dne bo vse to le spomin, ki bo izginil v trenutku, ko boste pili jutranjo kavo z ljubeznijo svojega življenja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!