fbpx

Želiš bleščeč hollywoodski nasmeh? Tu je 6 trikov, s katerimi bodo tvoji zobje videti beli, čeprav niso!

Morda si res ne moremo privoščiti dragih obiskov pri zobozdravniku, kot si lahko to znane osebnosti, vsekakor pa lahko uporabimo njihove lepotne trike, ki bodo prav tako "pobelili" naše zobe in nam dali pravi hollywoodski nasmešek!

Ni skrivnost, da zobje z leti postajajo vse bolj rumeni. Prav tako se ne rodimo vsi z enako pigmentacijo, kar pomeni, da imajo nekateri že po naravi bolj bele zobe, nekateri pa bolj rumenkaste. Kako torej zagotoviti bleščeče bel hollywoodski nasmeh, s katerim se ponašajo številne zvezde? Morda menite, da je edina “skrivnost” v številnih urah, preživetih pri zobozdravniku, a vam lahko zaupamo, da temu ni vedno tako. Zvezdniki se poslužujejo tudi nekaterih trikov z ličili, ki jih lahko za bel nasmeh uporabite tudi vi. Z njimi bomo namreč zobje videti bolj beli, čeprav niso.

Nanesite osvetljevalec

Osvetljevalec služi za to, da poudarimo nekatere lastnosti obraza, zaradi katerih smo videt bolj živahno in sveže. To seveda velja tudi za nasmeh. Osvetljevalec tako nanesite na področja nad ličnicami, na konico nosu in nad sredino zgornje ustnice. In če ga nanesete na notranje kotičke oči, jih boste optično povečali.”Win-win”, torej!

Definirajte rob ustnic s svinčnikom v barvi “nude”

Svinčnik za ustnice je skoraj tako pomembne kot šminka sama. Poleg tega, da ustvarja videz polnih ustnic, prav tako pomaga, da šminka ostane dlje časa na ustnicah. Če želite doseči bolj bele zobe, obrišite rob ustnic v “nude” odtenku tako, da začnete od sredine ustnic, nato pa linije povežete na kotičkih. Ustnice nato namažite s šminko v enakem odtenku ali pa v temnejšem (do dve niansi).

Pozornost preusmerite na oči

Uporaba določenega “make-upa” je ključnega pomena pri odvračanju pozornosti od ustnic in preusmeritvi na oči. S seznama obvezno črtajte črne barvice za oči in veliko maskare ter poiščite rešitev v modrih odtenkih (svetlo modra, turkizna, zelena), ki bodo delovali v nasprotju z zobmi in tako poudarili njihovo belino. Iz svojega seznama ličil prav tako črtajte oranžna senčila, saj so zaradi njih zobje videti bolj rumenkasto.

Temnejša polt

Poletja je res konec, za doseganje temne polti pa nam bo zdaj na pomoč priskočil “bronzer”. S tem bodo naši zobje videti bolj beli in sijoči. Izberite mat “bronzer”, da dosežete kontrast z bisernim sijajem zob. Še posebej bodite pozorni na področje ličnic, “bronzer” pa lahko, kot osvetljevalec, nanesete na konico nosu in nad sredino zgornje ustnice. Seveda lahko poskusite “bronzer” na celotnem obrazu, a pazite, da ne boste pretiravali.

Izberite šminke hladnih tonov

Če boste izbrali šminko s hladnim ali modrim podtonom, bo nasmeh videti svetlejši, svetuje tudi vizažist Beyoncé, Sir John. Drznejša dekleta lahko izberejo močne vijoličaste tone, enak učinek pa boste dosegle tudi s šminko v barvi fuksije, v barvi češnje z modrim podtonom ali pa z »nude« šminkami s podtoni rjave. Kot pri senčilih se tudi tukaj izogibajte šmink v oranžnih ali bakrenih odtenkih, saj bodo z njimi zobje videti (še bolj) rumenkasti.

Ne skoparite s sijajem za ustnice

Prozoren glos je odlično orodje za doseganje svetlejših in polnejših ustnic, vaši zobje pa bodo videti bolj beli. Za popoln nasmeh dobro navlažite ustnice z balzamom, nato nanesite šminko z modrim podtonom, na sredino ustnic pa veliko prozornega glosa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!