fbpx
Foto: FB Peter Bristow Personal Training and Online Fitness Coach

“Ženo sem našel ležati na tleh. Vprašal sem se, ali je sploh še živa.”

Ljudje si na različne načine vzamejo čas zase - še posebej mame.

Novozelandec Peter Bristow, oče treh otrok, je na svojem Facebooku objavil zapis, ki zelo dobro opisuje materinstvo.

V nekem trenutku je moja žena menjala plenice, nato pa je izginila,” je začel svojo zgodbo pod fotografijo, na kateri je njegova žena spala na tleh ob posteljici.

Ko je hranil otroke, je opazil, da žene ne vidi več. Sprva je mislil, da pospravlja igrače z otroci. Zaskrbelo ga je, ko je tudi po nekaj minutah ni bilo iz otroške sobe. Odločil se je preveriti, kje je. Ko se je približal otroški sobi, je za priprtimi vrati videl le njene noge.

“Srce mi je začelo razbijati. Spraševal sem se, ali je sploh še živa,” je zapisal in priznal, da so mu v tistem trenutku šli mravljinci po telesu. Ker se njegova žena nikoli ne ustavi niti za sekundo, ga je pogled na njo, kako leži na tleh, še bolj šokiral.

Ko se ji je približal, je ugotovil, da diha, in da je pravzaprav izčrpana od utrujenosti zaspala. Pokril jo je in ji dal blazino pod glavo ter jo pustil spati. Po le 20 minutah se je žena zbudila in se vrnila na delo.

Pozneje mu je priznala, da je bila takrat tako utrujena, da so bila tla videti kot razkošna postelja, v kateri je le želela spati.

“Draga, vedno daš sto odstotkov od sebe. Lepo je videti, da si si malo oddahnila,” ji je rekel.

Njegova objava je sprožila številne pripombe, a tudi pomembno temo. Številne mame so priznale, da tudi same pogosto občutijo tovrstno utrujenost, vendar je njihovo okolje ne opazi. Strinjale so se, da je v takih trenutkih najpomembneje, da imate nekoga, ki vas bo razumel in vam omogočil, da si oddahnete.

Biti dober starš pomeni skrbeti zase. Ko se torej drugič počutite utrujeni, si vzemite čas, da si oddahnete.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.