22 stvari, ki jih imej v mislih, ko imaš zelo slab dan

"Obstajajo dobri in slabi dnevi. Dobri dnevi tako hitro minejo! To veš tudi sam, a se težko sprijazniš s tem. Vendar tudi slabi dnevi minejo. Zakaj ne pomisliš na to, zakaj se s tem ne tolažiš?" - Phil Bosmans

1. Toliko najboljših dni v življenju je še pred vami

Vse preveč enostavno se je prepričati, da so vsi najboljši dnevi vašega življenja že za vami. Resnica je, da so pred vami dnevi, ki bodo sijajni. Takšni, ki si jih niste nikoli mogli predstavljati od tam, kjer ste sedaj. Samo nadaljevati morate, da pridete do tja. Vsak trenutek pojdite naprej ne glede na to, ali je slab ali dober dan.

2. Ljudje se lahko spremenijo na bolje

Vsi smo v preteklosti že kdaj zamočili in smo iskali načine, kako se odkupiti. Tudi vi morate drugim omogočiti, da gredo skozi ta postopek. Ne gre za to, da bi bili vsi popolnoma zlonamerni – gre le za to, da se vsi premikamo k najboljšim različicam sebe z različno hitrostjo. In kako hitro nekdo drug pride tja, se nikoli ne odraža na vas.

3. Za vsakega človeka, ki je slab do vas, je okoli vas veliko več oseb, ki vas dvignejo

Osnovni instinkt preživetja je, da vsrkate pozitivne stvari in se izboljšate zaradi negativnih. Pozabljate, da je za vsako osebo, ki vas prizadene, neskončno veliko ljudi, ki vam ponudijo roko, vas držijo, poslušajo, podpirajo, spodbujajo. In ti ljudje, so tisti, ki so pomembni in na katere bi se morali osredotočiti v dobrih in slabih dneh.

4. Čustva so samo obiskovalci

Kako se počutite ta trenutek, ni trajno stanje. To je preprosta vrednostna presoja, ki je niste dolžni upoštevati. Kdo ste, ni določeno s tem, kako se počutite – definira vas vaša reakcija na te občutke in vaša sposobnost, da nadaljujete kljub temu.

5. Kaj drugi mislijo, ni pomembno

V ljudeh je pogojeno, da dajejo velik poudarek presoji drugih ljudi, kar je napaka. Neverjetno osvobajajoče je spoznanje, da je osredotočanje na to, kaj si drugi mislijo o vas, vaša izbira in ne potreba. Edina sodba, ki je pomembna na koncu dneva, je vaša.

6. Na koncu še vedno nadzorujete svojo situacijo

Dokler dihate, imate še vedno nadzor nad tem, kaj se bo zgodilo naslednji trenutek. Po besedah ​​Charlesa R. Swindolla: “Življenje je 10 % tistega, kar se ti zgodi, in 90 % tega, kako se odzoveš na to.” Na koncu ste v življenju vedno na voznikovem sedežu vašega življenja, kar pomeni, da se vi odločite, ali stvar, s katero se srečujete, hromi poraz, ali je samo še en izziv s katerim se je potrebno spoprijeti.

7. Včasih izpustiti ne pomeni, da dejansko kaj izgubite

Naravna nagnjenost človeka je, da se drži tega, kar ima. Toda vsake toliko si dolgujete, da pogledate vase in v to, kar imate v prtljagi. Vprašajte se, ali je to kar je v njej res vredno obdržati in zadrževati v sebi? Velikokrat izpuščanje pomeni samo zmanjševanje mrtve teže. S tem se osvobodite teže preteklosti in zamer.

8. Zmorete veliko več, kot si mislite

Nezaupanje vas v večini primerov zadržuje pred uspehom. Obstaja velika razlika, če k situaciji pristopite s prepričanjem, da jo lahko opravite kompetentno in graciozno, ali z neodločnostjo in strahom. Slednje vas vodi do nedokončnih ciljev in razočaranj. Prepričanje pa do krajev, do katerih si sploh niste mogli kdaj predstavljati, da bi lahko prišli.

9. Vzemite si čas zase

Vsi želijo, večinoma časa, biti korak pred drugimi. Toda resnica je, da ni nihče. Vsi ljudje potrebujejo čas, da stopijo korak nazaj in ocenijo situacijo, s katero se soočajo, da se spet zberejo, preden gredo naprej. Te situacije so prav tako potrebne za dolgoročni uspeh kot tiste, v katerih ljudje neustrašno korakajo naprej. Prepričani morate biti, kam greste, in prav je, da si vzamete čas, da to ugotovite.

10. Nikamor ne pridete, ne da bi pri tem naredili nekaj napak

Naredili ste nekaj napak na poti do uspeha. Nič za to. Vsi delamo napake. Na njih se učite. Res je, da boste na trenutke videli veliko več napak, kakor uspešnih trenutkov, ampak to je vredu. Če vam kaj ne uspe pomeni, da ste trudite in to je veliko več, kakor naredi večina ljudi.

11. Vsaj ena oseba si ne more predstavljati svojega življenja brez vas

Nikoli niste objektivni sodniki vašega karakterja. V dneh, ko se počutite popolnoma nadomestljive in neuporabne, vam pomaga, da se spomnite, da vaši prijatelji, družinski člani in ljubljeni zagotovo ne mislijo enako. Za nekoga ste popolnoma nepogrešljivi. In to govori o vas nekaj, česar ni mogoče spodbijati.

12. Tudi najuspešnejši ljudje imajo dneve, ko tiho sovražijo življenje

Nihče od nas ni izvzet, vsak kdaj pa kdaj pade v slabe dneve. Trenutke, ko je najraje sam. Nihče ni idealen in nima uspeha na dlani. Uspeh je nenehno premikajoča se tarča in popolnoma nihče se z njo ne ujema 100% časa.

13. Čez pet let se verjetno ne boste niti spomnili bojev, s katerimi se soočate danes

Čez deset, pet, leto dni, težave, ki vas pestijo danes, verjetno ne bodo nič drugega kot oddaljen spomin. Vedno se konča tista nevihta, s katero se soočate, četudi se ta trenutek ne počutite tako.

15. Če so trenutno stvari slabe, je to verjetno zato, ker se nekaj ni izšlo

Biti človek, ki tvega, je na dolgi rok neskončno pomembneje od katerega koli neuspeha ali razočaranja. Ne popuščajte dolgoročnih posledic svoje miselnosti ob kratkoročnem nazadovanju – vaša odločnost vas bo navsezadnje pripeljala mimo vseh ovir in blokad na poti.

16. Nihče se na vaši situaciji ne zadržuje niti desetine toliko časa kot vi

Vsak je obseden s svojimi preizkušnjami in vsakodnevnimi napakami. Čeprav domnevamo, da nas drugi ljudje obsesivno obsojajo za vsako ceno, je resnica, da drugih o vas sploh ne razmišljajo pol tako pogosto, kot si mislite. Vsi smo relativno samozaposleni – sami s seboj. In, čeprav je to v nekaterih trenutkih frustrirajoče, je v drugih to popolno olajšanje.

17. Nekdo vam zavida

Morda se vam ne zdi, kot da imate vse pod nadzorom, toda nekdo tam zunaj, zagotovo misli, da imate vse kar si želite, in vse kar si oni želijo. Kar pomeni, da ne glede na to, kako slabo se počutite, dejansko nekoga zavedete. In to nekaj pove o vaši sposobnosti, da obdržite nadzor pod pritiskom.

18. Vaše življenje bi lahko bilo do tega trenutka prihodnje leto neprepoznavno

Skoraj nemogoče je predvideti, katera naključna srečanja se bodo zgodila in vam spremenila življenje. Toda, ko se stvari začnejo dogajati, lahko mine neverjetno kratko obdobje, da se vse začne obračati. Po šestih mesecih bo morda vaše življenje skorajda neprepoznavno, polno sreče in obilja – samo pojdite naprej in boste prišli do tja.

19. Nikamor, kamor je vredno iti, ne morete priti, ne da bi bili v določenem trenutku že na pol poti

Si želite, da bi se velike spremembe, ki jih sanjate – sanjska služba, popolno telo, obilje, zdravje in idealni odnosi, zgodile v trenutku, kakor v sanjah? Resnica je, da vaši največji dosežki zahtevajo čas – in če nikoli niste v vmesni fazi, ko se trudite zanje, tudi nikoli ne pridete do uresničitve.

20. Dokler ste živi, ​​nikoli ni prepozno, da spremenite pot, na kateri ste

Konec dneva ste edini, ki vam preprečuje, da bi začeli znova. In dokler še vedno dihate, niste brez možnosti, da bi vse spremenili.

21. Na splošno vam gre verjetno bolje, kot mislite, da vam gre

Torej niste povsem odlični v vseh vidikih svojega življenja. Dobrodošli v tem, da ste človek. Obstaja velika verjetnost, da ste odlični vsaj na enem področju – in za to si morate čestitati. Ne morete imeti vedno vsega .

22. Življenje je stalen proces ponovnega izumljanja sebe

Nihče se ne mora spremeniti v trenutku. Morate se truditi. Delati na sebi. Še naprej se morate truditi. Še naprej pritiskajte. Še naprej padajte in vstanite in se borite. V tem je smisel življenja – v dobrih in zelo slabih dneh.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so neumnosti, ki jih pošiljamo preko sporočil ljubljenim osebam! Nikar!