fbpx

Ženska sončna očala 2019: moda v znamenju klasike in športa

Ženska sončna očala 2019: lepota v znamenju klasike in športa

Zelo malo je modnih dodatkov, ki imajo takšno moč, da postavijo vaš “look” na višjo raven, kot so to sončna očala. In medtem ko smo v letu 2018 vsi noreli zaradi retro pridiha, bo to pomlad naš obraz krasil športni in futurističen duh. In kako so videti ženska sončna očala za leto 2019?

Pisali smo že o tem, kako pomembno je nositi očala tekom celega leta in kako o njih ustrezno skrbeti, da bodo videti kot nova. Zdaj pa je čas, da spoznate tudi, katera ženska sončna očala bodo priljubljena v letu 2019.

Če naredimo retrospektivo in se tako vrnemo v leto 2018, se spomnimo, da so bili lani priljubljeni retro modeli očal, predvsem mačje oči različnih oblik in vzorcev, očala z velikimi okroglimi okvirji in rumenim steklom. Trendi za letošnje leto pa napovedujejo, da bo leto 2019 v znamenju futurizma in športa. Priljubljene bodo različne velikosti in vzorci okvirjev, leče pa bodo v različnih odtenkih. Če ljubite inovativnost, vam bodo ti trendi gotovo všeč. To so ženska sončna očala 2019!

SONČNA OČALA V OBLIKI “ŠČITA”

Takšna sončna očala zagotavljajo največ zaščite, a to pomeni tudi, da pokrivajo velik del obraza. Od drugih modelov očal se razlikujejo po tem, da so narejeni iz ene velike leče, ki pokriva oči in nos. Navdih za ta očala so ustvarjalci dobili pri smučarjih in deskarjih. Najdete jih lahko pri znamah, kot so Stella McCartney, Miu Miu in drugi.

ŠPORTNA SONČNA OČALA

Potem, ko so modne oboževalce popolnoma navdušila očala v “obliki ščita”, so se modni ustvarjalci odločili, da ustvarijo športne modele očal, kot jih nosijo plavalci, kolesarji, pohodniki … Pri tem modelu gre za to, da je poudarek na steklu, ki izstopa, in okvirju, ki pogosto ne sledi v popolnosti celotnem steklu.

ODŠTEKANI VZROCI OKVIRJA

Trend odštekanih vzorcev iz leta 2018 se nadaljuje tudi v letu 2019 – nekateri oblikovalci so ustvarili sončna očala z veliki napisi, druge so pritegnili barvni vzorci. Že skoraj nujno je omeniti znamko Fendi, pri kateri so izdelali priljubljen pikčast vzorec sončnih očal.

SONČNA OČALA V OBLIKI TRIANGLA

Če je bila lani priljubljena okrogla oblika očal, je letos čas, da zasijete z očali v obliki triangla, ki imajo futurističen pridih. Modne navdušence je najbolj presenetil Saint Laurent.

SONČNA OČALA Z DROBNIM OKVIRJEM

Lani so modni navdušenci noreli zaradi očal z zelo drobnim okvirjem v vzorcu mačjih oči, a letos je priljubljen model v kvadratasti obliki. Videti so futuristično in so odličen modni dodatek, ki nima ravno vloge ščitenja pred soncem.

ZRCALNA SONČNA OČALA

Takšna očala so bila že pred leti zelo priljubljena, in sicer smo jih videli na aviatorkah. Letos jih boste lahko videli v različnih drugih modelih in jih kombinirali z različnimi modnimi kombinacijami. Chanel je pokazal, da je takšen model očal lahko eleganten, ne nujno športen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!