fbpx

Ženske si ne želimo princa na belem konju, ki bo rešil naše probleme, ampak ljubimca, ki ne bo postal problem!

Že od mladih nog nas učijo, da ženske potrebujemo moške, da smo lahko srečne in da si ustvarimo družino (kar seveda ni res). Drugo čudno in absurdno prepričanje je, da ženska potrebuje moškega, da ji olajša življenje; kot da sama ne bi bila sposobna živeti nezapletenega življenja!

Takšna družbena prepričanja ženske silijo k prepričanju, da so sposobne manj, kot so resnično sposobne narediti in doseči. Pozabljajo, da ne potrebujejo nikogar, da bi bile srečne in uspešne, razen zaupanja vase. So sposobne in lahko dosežejo vse, kar so si zadale!

Gotovo poznate mame samohranilke, ki jim gre odlično brez moškega ob strani, ali pa samske ženske, ki imajo lastna podjetja. Pomembno je, da ženske razumemo, da ne potrebujemo moškega, a če si ga želimo, ga lahko imamo!

Ženske ne potrebujemo moškega, da bi bile srečne ...  a če želimo, ga lahko imamo!
Ženske ne potrebujemo moškega, da bi bile srečne … a če želimo, ga lahko imamo!

Ko smo se rodile, smo dobile tri preproste rojstne pravice: neodvisnost, moč in življenje. Imamo torej sposobnost, da smo neodvisne in uspešne, brez pomoči moškega. Moč vseh žensk, ki so prišle pred nami, imamo vtisnjeno globoko v sebi, in najpomembneje, imamo sposobnost ustvarjanja in rojstva novega življenja.

Pomembno je tudi to, da smo sposobne živeti srečno življenje brez moškega, a to ne pomeni, da to tudi moramo storiti. Izbira je tisto, zaradi česar so naša življenja tako zanimiva in lepa. Lahko bi se odločile, da smo najbolj huda samostojna poslovna ženska, a še vedno bi lahko imele ljubimca, s katerim bi si delile vse posebne trenutke. Trik je v tem, da mu ne smemo dovoliti, da bi spremenil nas ali pa naš odnos. Ženske v razmerjih namreč (pre)pogosto pozabimo na svojo neodvisnost, saj nam je lepo, ko nekdo počne stvari namesto nas.

Ženske v razmerjih namreč (pre)pogosto pozabimo na svojo neodvisnost.
Ženske v razmerjih namreč (pre)pogosto pozabimo na svojo neodvisnost.

Partnerski odnosi bi nam morali pomagati, da rastemo kot oseba, nas obogatiti in vdihniti življenje v tiste dele našega bitja, za katere sploh nismo vedeli, da obstajajo. Če vstopimo v razmerje brez znanja o tem, kako biti neodvisen, lahko hitro postanemo soodvisni. In do prepričanja, da je to popolnoma normalno, nas je pripeljala družba.

Ženske ne potrebujemo princa na belem konju, ki trdi, da bo rešil vse naše težave, saj smo jih popolnoma sposobne rešiti same, še posebno pa ne potrebujemo moškega, ki bo težave ustvarjal.

Poiščimo ljubezen, ki nas motivira, da smo lastna oseba, moškega, ki nas navdihuje in spodbuja v vseh vidikih življenja. Ljubimca, ki ni samo partner, temveč nekdo, ki nam je enak, nekdo, ki je lahko naš najboljši prijatelj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!