fbpx

如果你把冬季植物存放在这些地方,它肯定会变质

照片:envato

你放水果、蔬菜了吗?做了果酱吗?您是否每年都会遇到同样的问题,冬天的衣服很快就会变质?我们为您提供解决方案,让您的所有努力都不会白费。

Čeprav je najverjetnejše, da boste vse pojedli že pred koncem zime, včasih kakšna vložena specialiteta preživi do pomladi. Pod pogojem, da se ne pokvari.

Celo popolno pripravljena vložena paprika se v dobro steriliziranem kozarcu lahko pokvari, če jo shranite na napačnem mestu.

Poglejmo, katera mesta, niso priporočljiva za shrambo ozimnice.

Bližina vira toplote

Včasih se zgodi, da gospodinje zaradi pomanjkanja prostora ozimnico pospravijo na kuhinjske police ali shrambo. Če je blizu grelnega elementa, je to zelo slabo mesto.

Ni vseeno, kje shranjujete ozimnico. Foto: Aysegul Yahsi / Unsplash

Tudi zgornje police kuhinjskih elementov nikakor niso priporočljive. Vsa toplota štedilnika in drugih električnih naprav, ki jih uporabljate, se zbira pri stropu v kuhinji, kar pomeni, da se kozarci segrejejo.

Odprta terasa

Ob hudi zmrzali lahko vsebina kozarca zmrzne in steklo poči. Po drugi strani pa se ob sončnem vremenu segreje in se tako potencialno pokvari.

Neenakomerna temperatura

Da bi ozimnica preživela, je pomembno, da ji zagotovimo približno stabilno temperaturo in tak prostor je klet. Prav tako ga ni priporočljivo imeti tam, kjer je prepih, na primer na tleh na hodniku, v omarah ob oknu, na zaprti terasi, kjer se okna odpirajo …

Za kozarce je najboljše poiskati temen prostor, saj močna svetloba pokvari kislo ozimnico. Osvetljene police torej ne pridejo v poštev.

Naj ne bo konzervirano sadje na svetlobi. Foto: Martin Lostak / Unsplash

冰箱

Ozimnice, pripravljen s sladkorjem, kot so marmelade, nikoli ne shranjujte v hladilniku. Nekako je primeren le za ozimnico z omejenim rokom trajanja, kot so kumarice, pa še to, ko je kozarec že odprt.

Mokro mesto

Klet pogosto velja za idealno mesto za shranjevanje ozimnice, saj ohranja stabilno nizko temperaturo in je vedno temna. Če pa je klet vlažna, to ni dobra možnost, plesen lahko okuži kozarce.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。