fbpx

Zimska pravljica na vlaku: to so najlepša zimska potovanja z vlakom

Foto: envato

Preverite najlepša potovanja z vlakom, ki so v zimskih mesecih prav posebej pravljična.

Potovanja z vlakom so čarobna, zato niti ne dvomimo, da bi vas tudi v zimskem času pustile ravnodušne. Nekaj ​​neskončno glamuroznega in mikavnega je v tem, da se odpravite na zimsko potovanje z vlakom. Ritmično ropotanje jeklenih koles na tirih se meša s svežim zimskim zrakom, vam pa iz udobja kupeja omogoča prekrasne razglede na pokrajino.

Venice Simplon-Orient Express

Ko pomislite na železniški glamur, je Orient Express zagotovo na prvem mestu. Vlak z izjemnim pedigrejem že desetletja drsi po evropskih tirih. Potovanje z Orient Expresom je posebej čarobno v mesecu decembru, saj sima vlak postanke tako v Firencah, kot tudi v Parizu, na Dunaju in v Benetkah. Medtem ko je možnost raziskovanja teh očarljivih mest v prazničnem času vabljiva že sama po sebi, je prava privlačnost potovanja v tem, da med potjo uživate v razkošju Orient Expressa.

Foto: envato

Rocky Mountains, Kanada

Odsek kanadske državne železnice sega vse od Vancouvra do Calgaryja. In prav ta je prava paša za oči. Tekom enotedenskega potovanja namreč dobite vpogled v številne znamenitosti pod Unescovo svetovno dediščino in se potopite v neukročeno kanadsko divjino. Iz varnega udoba vašega kupeja, seveda.  Z razglednimi vagoni Skyline in Park, ki ponujajo neoviran pogled na zasnežene vrhove in neokrnjene gozdove, ste deležni spektakla narave, ki ga v življenju zlepa ne boste pozabili.

Foto: envato

Glacier Express, Švica

Zimska pravljica ima še drugo ime, imenuje se Glacier Express. Ta vlak se vije skozi dramatično alpsko pokrajino in prečka slikovite naravne znamenitosti od St. Moritzovega zamrznjenega jezera do očarljivega smučišča Zermatt. Potniki so deležni simfonije zasneženih vrhov, zavitih dolin in idiličnih vasi, medtem ko vlak drsi skozi osrčje švicarskih Alp in ponuja panoramske razglede, ki prikličejo očarljiv svet pravljic.

Foto: envato

Nordland Railway, Norveška

Nordland oz. Arctic Circle Express je najdaljše neprekinjeno železniško potovanje na Norveškem. Sega vse od zelenih gozdov Trondheima do ledenih obrobij severnega tečaja ter brez kančka dvoma sodi med najlepše železniške proge. Vlak se vije skozi eterično norveško divjino, potniki pa so ob tem deležni spektakla nenehno spreminjajočih se razgledov, od zasneženih vrhov do bujnih gozdov in ledenih fjordov. Za piko na i pa dobite tudi vpogled v očarljiv svet polarnega kroga.

Foto: envato

West Highland Line, Škotska

Škotska West Highland Line sodi v sam vrh potovanj z vlakom, ne le v Evropi, temveč v svetovnem merilu. Vije se skozi zelene pokrajine Škotske, starodavne gozdove in skalnato obalo. Pot od Glasgowa do Fort Williama je vsekakor izkušnja, ki ne bo utonila v pozabo. Potniki lahko občudujejo razgibane naravne lepote Škotske, s panoramskimi okni vlaka, ki ponujajo neprekinjen pogled na z meglo pokrite gore, lesketajoča se jezera in valovite smaragdne hribe, ki jih potopijo v brezčasni čar škotskega višavja.

Foto: envato

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.