Žita za zajtrk

Zakaj žitarice? Žitarice ne izpraznijo naše denarnice, za pripravo vzamejo le nekaj minut, njihovo shranjevanje je preprosto, rok trajanja skoraj neskončen. Bogate so s kompleksnimi ogljikovimi hidrati, ki telesu zagotavljajo energijo in so prava zakladnica vitaminov in mineralov, ki v kombinaciji z mlekom in jogurtom, ki pridata kalcij, ter sadjem, ki poleg vseh ostalih dobrin doda tudi ogromno vedno potrebnega vitamina C, postanejo “super” zajtrk.

Pri izbiri kosmičev pa bodimo pozorni tudi na sestavine. Ob neskončni izbiri raznobarvnih škatel, ki kar kličejo po naši pozornosti, se namreč hitro zmedemo in posežemo po prvi, ki obljublja največ. Včasih je najbolje izbrati preproste, dolgočasne kosmiče, brez dodanih sladkorjev in barvil. Pri tem pazimo, da bo naša porcija vsebovala vsaj tri grame vlaknin, ki pomagajo ublažiti lakoto, saj se presnavljajo počasi in dolgotrajno. Za boljšo izbiro veljajo tudi polnozrnati in polnovredni kosmiči, saj vsebujejo žitno lupinico, ki kar poka od vsebnosti železa in vitaminov skupine B, ki jih drugače lahko prejmemo le z uživanjem mesa.

Kosmiče lahko obogatimo s svežim sadjem in jogurtom.
Kosmiče lahko obogatimo s svežim sadjem in jogurtom.

S pravilno izbranim in redno zaužitim zajtrkom svojemu telesu zagotovimo energijo za uspešno soočanje z napori v službi, šoli in pri športnih dejavnostih. Prav tako se uspešno izognemo najpogostejšim kroničnim boleznim – boleznim srca in ožilja – ki tarejo vedno več posameznikov. Med najpogostejše dejavnike tveganja zanje sodi previsok holesterol, povišanju le-tega se lahko uspešno izognemo z izbiro pravilne prehrane. Med živila, ki ga celo znižujejo, vsekakor sodijo žitarice brez dodanega sladkorja, ki s ščepcem domišljije dobijo prekrasne oblike in omamen okus. Dodajmo jim sladko banano, barvite gozdne sadeže, omamno mandljevo mleko, žgečkljiv cimet, zapeljiv ekstrakt vanilije in hrustljave oreščke.

Sport müsli in Crispy žita Zlato polje za aktiven začetek dneva.
Sport müsli in Crispy žita Zlato polje za aktiven začetek dneva.

Izbiro kosmičev si bomo vsekakor olajšali, če bomo posegli po kosmičih Zlato polje. Sport müsli in Crispy žita Zlato polje smo slovenski potrošniki ocenili kot izdelke z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo, izmed vseh konkurenčnih ponudnikov na slovenskem trgu. Sport müsli in Crispy žita Zlato polje odlikujejo visoka vsebnost prehranskih vlaknin, kakovostne naravne sestavine in odličen okus ter so prav gotovo prvovrstni kosmiči za aktiven začetek dneva.

Bi tekli z nami?! Tekaška akademija 2014

Bi radi začeli teči, pa ne veste kako bi se tega lotili? Občasno tečete, pa bi se radi prepričali, če to počnete pravilno? Ste že lani tekli z nami in bi radi nadaljevali s tekom? Za začetnike in vse ljubitelje teka, tudi letos pripravljamo Tekaško akademijo, kjer bodo udeleženci pod profesionalnim vodstvom trenerjev spoznali pravilne tehnike teka.

Preko individualne obravnave bo vsak udeleženec prejel svoj tekaški program. Sledilo bo uvodno srečanje, kjer se bodo udeleženci podrobneje seznanili s programom akademije in potekom treningov. Lahko bodo tudi brezplačno preizkusili Salomonove tekaške copate .

Uvodno srečanje in prvi trening bo v sredo, 7. maja, v parku Tivoli (LJ), pri Art caffe-ju.

Sledili bodo še 4 strokovno vodeni treningi (1x tedensko).
Predvidena ura začetka: ob 17. uri.

Cena udeležbe na Tekaški akademiji je 15 EUR (z DDV) in vključuje:
* individualni program teka
* uvodno srečanje s treningom + 4 treningi
* tekaško majico
* vodo Jana Sport
* sponzorski priboljšek
* ob zaključku akademije nagradni žreb (pokrovitelj Salomon)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Imamo odlično novico: prihajajo lučke Raffaello in Ferrero Rocher