fbpx

Zlati grič: po penine na splet

Zlati Grič

V čistosti sonca rojene, v spokojnosti kartuzije zorene. Konjiške penine prihajajo iz obokane peninske kleti Žičke kartuzije, zgrajene v 12. stoletju, v kateri zorijo pri naravni temperaturi 8 ℃ v vseh letnih časih. Grozdje zanje se prideluje le na izbranih legah posestva Škalce, osnova zanje pa je samotok sorte beli pinot, chardonnay ali modra frankinja. Na kvasovkah zorijo najmanj 24 mesecev, in to izključno v peninski kleti že 850 let stare kartuzije.

Konjiška penina Rosé

Konjiška penina Rose
Konjiška penina Rose

Osnova je grozdje modre frankinje, okus penine je saden, svež in rahlo mineralen. Odlikuje jo nežno iskrenje mehurčkov. S poudarjeno svežino in sadnostjo je zelo primerna za aperitiv, poleti pa kot odlična osvežitev. Ponosna lastnica Decanterjeve srebrne medalje.

Konjiška penina Bela

Konjiška penina Bela
Konjiška penina Bela

V sortni sestavi konjiških vinogradov je beli pinot tisti, ki mu namenjajo veliko pozornosti in je zato odlična osnova za belo penino. Zlato rumena barva nakazuje, da je penina z daljšim ležanjem na kvasovkah lepo dozorela. Okus je kljub temu svež in saden. Ponosna lastnica Decanterjeve srebrne medalje.

Konjiška penina Vintage (non dosage)

Konjiška penina Vintage (non dosage)
Konjiška penina Vintage (non dosage)

Osnova za to letniško penino je grozdje sorte chardonnay z izbrane lege, na kvasovkah leži kar 36 mesecev, ob degožaciji pa ji ne dodajajo odpremnega likerja (non dosage). V ustih deluje najprej živahno in mladostno, toda kmalu se umiri in pokaže izvrstno harmonijo med uglajenimi kislinami in bogatim telesom, skratka polnost, ki jo na koncu nadgradi prijetno dolg pookus.

Dodatne Informacije

Vse konjiške penine lahko dobite direktno na dom:
trgovina.zlati-gric.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.