fbpx

Zlatolaska je postala prva Disneyjeva princesa, ki je zavrnila snubitev

Tangled: Before Ever After

Nič ni več tako, kot je bilo nekoč. Tudi v pravljicah ne. Stavku ''In potem sta živela srečno do konca svojih dni ...'' je odklenkalo. Po tem, ko je Disney nedavno predvajal animirano risanko, v kateri smo lahko prvič v zgodovini videli homoseksualni par v risanki, zdaj ponovno piše ali, bolje, riše zgodovino. V risanki Tangled: Before Ever After se je namreč prvič zgodilo, da je katera izmed Disneyjevih princes zavrnila snubitev. Ta ''čast'' je pripadla Zlatolaski.

Klasična Disneyjeva zgodba s princeso je precej predvidljiva. Fant sreča dekle, v zgodbo se vmeša zlobnež, dobro zmaga nad zlim, par se poroči in živi srečno do konca svojih dni. No, vsaj tako je bilo do zdaj. Disney namreč še naprej preseneča.

Rekla je 'ne'.
Rekla je ‘ne’.

Nedavno je na svojem televizijskem kanalu predvajal film Tangled: Before Ever After, Zlatolaska pa je postala prva Disneyjeva princesa, ki je zavrnila snubitev.

PREBERITE ŠE: Disney predvajal prvi istospolni animirani poljub v zgodovini


V animirani risanki gre Eugen Fitzherber pred kraljevo avdienco na kolena, vendar pa ga Zlatolaska zavrne. Namesto ‘da’ reče ‘ne’, vendar pa to ne pomeni konca njunega razmerja. Pa da ne izdamo preveč. Animirano risanko si lahko ogledate tu: watchcartoonsonline.eu.

Galerija – Tangled: Before Ever After:

Dodatne Informacije

Več informacij:
disneychannel.disney.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!