Izjemno okusna italijanska poletna pita je idealna izbira za vse, ki v kuhinji neradi komplicirajo. Enostaven recept za božansko poslastico.
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g mladih bučk
- 1 bela čebula
- 1 strok česna
- 2 jajci
- 5 žlic moke
- 100 ml mleka
- 4 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
- 2 žlici olivnega olja
Postopek:
Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.