fbpx

Recept: Poletni pikantni repki kozic z okusno pomako

Repki kozic so odličen prigrizek, ki zaživi ob kozarcu prijetno ohlajenega belega vina. Začinjeni s čilijem in popečeni v pečici nam bodo še posebej teknili.

Sestavine:

  • 1000 g repkov kozic
  • 2 žlici olivnega olja
  • grobo mleta sol
  • 1/2 žličke mletega čilija
Poletni pikantni repki kozic z okusno pomako
Poletni pikantni repki kozic z okusno pomako

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač pomažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Izluščene repke po potrebi očistimo, temeljito speremo in osušimo s papirnatimi brisačkami. V večji posodi zmešamo očiščene repke kozic, olivno olje, sol in čili. Repke enakomerno razporedimo po pripravljenem pekaču. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

Hrustljavo zapečene repke ponudimo na solati in zraven priložimo tudi okusno pomako.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.