Renault Megane RX
Utrip mesta · mobilno

Renault Megane RX je najbolj brutalna različica Megana do zdaj. Razvili so ga pri Prodrivu, imel pa bo kar 600 konjskih moči. Vozil ga bo nekdanji smučar prostega sloga, danes pa dirkač Guerlain Chicherit, ki bo z njim dirkal na prvenstvu v reli krosu, kjer mu bo nasproti stal tudi Ken Block. Ne bo mu lahko, a Prodrive je že večkrat dokazal, da je kos izzivu. Nenezadnje so njegova vozila osvajala naslove v različnih disciplinah avtomobilskega športa.

Renault Megane RX so izdelali v Angliji pri Prodrivu, ki je zaslovel s predelavo Subaruja (le kdo ne pozna reli Impreze?). Vozil ga bo nekdanji svetovni prvak v prostem slogu (tako kot Filip Flisar je nastopal v disciplini smučarski kros), redni udeleženec reli Dakarja in kaskader Guerlain Chicherit, ki bo z njim tekmoval na vse bolj popularnem svetovnem prvenstvu v reli krosu. Imel bo 600 konjev, do 100 km/h pa se bo izstrelil v dveh sekundah. No, tudi Flisar nima slabega prevoza, kajne (glej fotografijo spodaj)?

PREBERITE ŠE: Novi Renault Megane Grandcoupe (2016) – dovolj prostora za vse

Well… Thats my new ride. 🙌 #sponsorshipgoals #swinelife #burnrubberhard

A post shared by Filip Flisar (@filipflisar) on

Francoz je znan po svojih drznih podvigih. Pred leti je poskušal izvesti najdaljši skok z avtomobilom in z Minijem naredil vzvratno salto. Avto bo za testiranje nared septembra 2017, v akciji pa ga bo moč videti leta 2018. Prodrive ga je v celoti izdelal sam, sami so zagrizli tudi v predelavo 2-litrskega bencinskega turbomotorja. Najzmogljivejša različica Renault Megana je sicer Megan GT.

Galerija – Renault Megane RX:

Renault Megane RXOdpri galerijo

Citroën C-aircross Citroën C-aircross: možati in čokati mali SUV Top Gear 2. sezona Napovednik: Top Gear, 2. sezona: na pota stare slave? Digitalne vinjete v Avstriji Avstrija uvaja digitalne vinjete – konec lepljenja vinjet na vetrobransko steklo Unirider Unirider – monocikel za najmlajše · · · · ·