Mlsnúci, „mlsári“ a všetci, ktorí milujú štrukli, pozor! 1. marca 2017 bola v Ľubľane otvorená prvá štuková predajňa v Slovinsku. Moji štruklji Slovenije nás pozýva pod Plečnikove arkády, kde sa prelína tradičný prístup k príprave slovinských jedál a výzvy modernej kuchyne. Tvorí ho šéfkuchár Peter Vogelnik, ktorý s úctou k tradícii, dlhoročnými skúsenosťami, pracovitosťou, znalosťami a inováciami pripravuje tie najhodnotnejšie a najrozmanitejšie štrukli špičkovej kvality, ktoré nenechajú nikoho ľahostajným. neveríš tomu? Skús to!
Plečnikove arkade Adamič Lundrovo nabrežje 1
Ľubľana
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 17.00
od 1. aprila–31. oktobra in od 1. decembra–2. januarja
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 22.00
nedelja in prazniki: od 10.00 do 16.00
V prvi štukljarnici v Sloveniji, v Moji štruklji Slovenije, lahko okusimo najrazličnejše pristne slovenske štruklje iz vlečenega, vzhajanega, vzhajanega listnatega ali ajdovega testa, lahko pa se pustimo prevzeti okusom, ki nas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
Svoje brbončice lahko razvajamo ob klasičnih, sladkih, slanih, mesnih, sadnih ali čokoladnih okusih sveže pripravljenih štrukljev. Za presežek pa poskrbi še omaka, ki da štruklju edinstveno noto. V ponudbi imajo prek 20 vrst tradicionalnih slovenskih in modernih štrukljev iz različnih vrst testa, s kremastimi ali klasičnimi nadevi in prelivi, ob katerih si človek oblizne vsak prst posebej.
ČÍTAJ VIAC: Stow Cafe: Domov skutočných milovníkov kávy
Môžeme si vybrať medzi tradicionalnimi štruklji (sirovi, pehtranovi, ajdovi, jabolčni, ljubljanski štrukelj …), slanimi (sirovi, pehtranovi, zeliščni, drobnjakovi, mesni, zelenjavni, korenčkovi …), sadnimi (jagodni, malinovi, borovničevi, limonini, jogurtovi z mangom …), čokoladnimi (polnjeni s čokoladno kremo, pomarančni s temno čokolado, čokoladni z banano, štruklji iz bele čokolade …) ter štruklji za sladokusce (medeni štruklji s kremo iz slovenskega medu, vaniljevi štruklji s kremo iz prave burbonske vanilje, štruklji s suhim sadjem in skutino kremo, sladki skutni štruklji z rozinami …). Niso pozabili niti na tiste, ki ste alergični na gluten. V ponudbi so tako tudi štruklji brez glutena – ajdovi štruklji z orehi iz ajdove moke, mlete na kamen, in orehovim nadevom. Štruklji se menjujejo sezonsko, saj pri štrukljarnici prisegajo na sveže lokalne sestavine in polne okuse. Štruklje nam z veseljem ponudijo tudi v naravni embalaži ‘za s seboj’.
Prvi štruklji so sicer nastali na Kofcah, v Planinskem domu, kjer ste nepozabnega okusa štrukljev in čudovitega razgleda deležni še danes.
Galerija – Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane
Viac informácií:
moji-struklji.si