fbpx

10 idej za majhne, subtilne tatuje

Foto: envato

Tatuji so odličen način, kako lahko izrazimo svojo kreativnost, obeležimo najljubše spomine, s seboj nosimo motivacijo ali pa celo pokažemo ljubezen najbližjim. Nekateri obožujejo velike, vpadljive tetovaže, ostale pa bolj mikajo manjši, neopazni tatuji. Če ste med tistimi drugimi, potem nadaljujte z branjem- za vas smo pripravili 10 idej za majhne, subtilne tetovaže.

1. Izrek, ki vam veliko pomeni

Ali obstaja izrek, ki natančno zajame filozofijo vašega življenja, vas napolni z zagonom ali pa vam preprosto zveni čudovito? Potem prvo idejo že imate. Če si ga želite nanesti na bolj skrito mesto, predlagamo območje pod prsmi, ki je pod večino oblačil neopazno.

2. Zvezdno nebo

Luna in zvezdno nebo veljata za naša zaupnika v tistih nočeh, ko nam je najtežje, imata pa tudi velik simbolni pomen. Taka tetovaža bo izpadla prečudovito, zamislite pa si jo lahko v ogromno različnih, unikatnih verzijah.

3. Vrtnica

Vrtnica velja za eno izmed najbolj priljubljenih tetovaž, ki svoje mesto največkrat najde na roki. Klasičen tatu obsega obris vrtnice v črni barvi, če pa ste bolj pogumni, pa se lahko odločite za rdečo vrtnico.

4. Metulj

Tudi metulj se uvršča med izredno popularne tatuje, njegov pomen pa se od posameznika do posameznika razlikuje. Za nekatere simbolizira pozitivno življenjsko spremembo, za druge sproščenost in svobodo, ostali pa si ga zaželijo zaradi njegovega estetskega izgleda.

5. Ptice

Simbol svobode in brezskrbnosti so tudi ptice, ki nas lahko vsakodnevno spomnijo, da razpremo svoja krila in izkoristimo vsako priložnost.

6. Srce

Tatu srca velja za zelo priljubljenega in prisrčnega, zanj pa se lahko odločite sami ali pa skupaj z nekom, ki vam veliko pomeni. V tem primeru bodite seveda previdni: nočete namreč, da bi vaša tetovaža nosila boleče spomine.

7. Srečna ali angelska števila

Če vas zanima numerologija so odlična ideja za tatu angelska števila, pri katerih se števke ponavljajo- mnogi verjamejo, da jim le-ta lahko prinesejo srečo in varnost. Namesto njih se seveda lahko odločite tudi za vašo takoimenovano srečno številko.

8. Valovi

Valovi simbolizirajo svobodo, neustavljiv tok življenja in spremembe, veljajo pa tudi za odlično idejo za prvi tatu: malo je namreč možnosti, da bi tako subtilno tetovažo obžalovali.

9. Snežinke

Poleg valov valov so odlična ideja za ljubitelje naravnih motivov tudi snežinke, ki jih lahko mojstri tetoviranja na vašo kožo nanesejo tako na povsem preproste kot tudi izredno sofisticirane načine.

10. Tatu v spomin

Tetovaža je lahko tudi prečudovit način, kako poskrbeti, da boste spomin na bližnjo osebo vedno ohranili v srcu. To lahko storite z datumom njenega rojstva, njenim podpisom, izrekom, zapisanim z njeno pisavo ali pa celo tatujem z njenim motivom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!