10 ključnih navad, kako upravljati svoje življenje in uresničiti svoje sanje

Zadnjič posodobljeno: :

Ste tudi vi že večkrat sprejeli številne novoletne zaobljube, pa imate še vedno občutek, da ste v kaosu, da je vaše življenje neurejeno in da bi lahko naredili boljše in še več? Ne gre toliko za odločitve, ampak za strategijo. Poskusite uresničiti te ključne življenjske navade, ki vam bodo pomagale zmanjšati stres in povečati produktivnost. Z majhnimi spremembami v svojem vsakdanjem življenju boste našli sebe - tisto, ki spreminja stvari, ki upravlja svoje življenje in uresničuje svoje sanje.

Zgodnje vstajanje

Če mislite, da vstajate zgodaj, vstanite še bolj zgodaj, da si boste pripravili zdrav zajtrk in potelovadili. Tako boste začeli dan z najmočnejšo energijsko podporo, ki si jo lahko zagotovite.

Spite osem ur

Seveda, če želite zgodaj vstati in preživeti delovni dan brez kriz in z dovolj energije, se morate pred tem naspati. Spanje je stvar discipline, tako kot vse ostalo. Zaradi vašega zdravja in duševne stabilnosti se je vredno potruditi in v življenje vnesti to spremembo.

Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

Vodite dnevnik

Vse terapevtske tehnike svetujejo vodenje dnevnika, saj pomaga usmerjati nakopičene občutke. Dnevnik služi, da iz sebe daste vse, kar vas jezi, žalosti in vas vznemirja. Zapišite vse svoje težnje, želje, pričakovanja, strahove, brez kakršne koli cenzure. Ko boste enkrat začeli, boste spoznali, kako vam dnevnik pomaga, da učinkovito kanalizirate stres.

Bodite pozitivni

Ne pozabite na svetlo plat življenja, živite, kot da so se vse dobre stvari, ki si jih želite, že uresničile. Obnašajte se kot kralj/-ica in svoje življenje vzemite kot svoje kraljestvo.

Spremljajte svojo prehrano

Zabeležite vnos hrane, da se ustavite in pomislite, ko posežete po prigrizkih, ki vam morda umirijo živčnost, a z njimi povečate vnos ogljikovih hidratov, ki jih sploh ne potrebujete. Če so vam všeč malice, uvedite bolj zdrave prigrizke – sadje, oreški, sveža zelenjava …

Družinske večerje

Če živite z nekom ali že imate družino, poskrbite, da boste jedli vsaj en obrok na dan kot družina – najbolj primerne so večerje.

Foto: Cottonbro / Pexels

Vedno pospravite posteljo

Disciplino dosegajo in vzdržujejo majhne stvari in rituali. Če so bili vaši prosti dnevi čas za sprostitev, ki vključuje preživljanje dneva v pižami in razmetano posteljo, je čas, da to spremenite. Navadite se na vsakodnevno pospravljanja postelje in oblačenje. Pričnite z dejavnostmi, ki bodo vikend ločile od ostalih dni.

Vadite

Vadba je večinoma stvar dobre organizacije – organizirajte se tako, da boste na telovadbo hodili pozno popoldne. Če pa se zbujate zgodaj, vadite medtem, ko še vsi spijo. Jutro je idealen čas za jogo.

Začnite varčevati

Tovrstna disciplina vam bo v marsičem koristila – zajezili boste impulzivno nakupovanje, ustvarili boste sklad, ki bo postopoma naraščal, vzpostavili boste odnos do denarja in poskrbeli za svojo prihodnost. Ustvarili si boste svojo varnost in počutili se boste stabilno, tudi v slabih obdobjih.

Meditirajte

Športniki meditacijo izvajajo kot del treninga – ni skrivnost, da vsi uspešni ljudje izvajajo neko duhovno disciplino in da je meditacija prva med njimi. Duševna stabilnost, umirjenost uma, nadzor nad svojimi občutki – vse to boste dosegli in sprejeli kot del sebe s pomočjo meditacije.

Foto: Elly Fairytale / Pexels

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ni vse, kar izgubiš, tudi izguba!