fbpx

10 najboljših trajnostnih modnih brandov, ki jih moraš poznati kot modni navdušenec

Trajnostna moda!

Foto: Veja
Zadnjič posodobljeno: :

O moj bog, trajnostna moda je naravnost navdušujoča! In všeč mi je kako se podjetja v modi obnašajo do narave in postajajo bolj odgovorna. Kot modni navdušenec nenehno iščem blagovne znamke, ki premikajo meje tega, kar pomeni biti trajnosten v modni industriji. In naj vam povem, da obstaja nekaj resnično neverjetnih blagovnih znamk, ki so vodilne na tem izjemno pomembnem področju.

Prva na mojem seznamu izstopajočih trajnostnih modnih znamk je Patagonia. Ta znamka je pravi pionir na področju trajnostne mode, z zavezanostjo k uporabi okolju prijaznih materialov in izvajanju etičnih proizvodnih praks. Od njihovega recikliranega poliestrskega flisa do sledljive izolacije iz puha, Patagonia nenehno premika meje glede tega, kaj pomeni biti trajnosten.

Stella McCartney je še ena luksuzna znamka, ki počne neverjetne stvari v trajnostnem modnem prostoru. Ta blagovna znamka se ukvarja z uporabo okolju prijaznih materialov in izvajanjem trajnostnih praks v celotni dobavni verigi. Od njihovega veganskega usnja do njihovega organskega bombaža, Stella McCartney je sijajen primer, kakšna je lahko trajnostna luksuzna moda.

Eileen Fisher je še ena znamka, ki ustvarja valove v prostoru trajnostne mode. Ta znamka, znana po svoji zavezanosti k uporabi trajnostnih materialov in izvajanju poštenih delovnih praks, je svetel primer, kaj pomeni biti družbeno odgovoren v modni industriji.

Everlane je še ena blagovna znamka, ki je pregledna glede svojih nabavnih in proizvodnih praks ter se zavzema za uporabo trajnostnih materialov. So odličen primer blagovne znamke, ki želi pozitivno vplivati na industrijo, in to počnejo na transparenten način.


Reformation je blagovna znamka, ki je znana po svojih trajnostnih in etično izdelanih oblačilih. Zavzemajo se tudi za preglednost v svoji dobavni verigi, kar je velik plus. So navdih za druge znamke, ki jim sledijo.

Allbirds je še ena znamka, ki dela neverjetne stvari v trajnostnem modnem prostoru. Ta blagovna znamka se ukvarja z uporabo trajnostnih materialov, kot so reciklirana plastika in vlakna evkaliptusa, za izdelavo svojih čevljev. So primer blagovne znamke, ki ne misli le na okolje, ampak tudi na prihodnost.

Veja je še ena znamka, ki je znana po svojih trajnostnih in etično izdelanih supergah. So primer znamke, ki misli na okolje in svoje delavce.

Levi’s je ikonična blagovna znamka džinsa, ki izvaja trajnostne prakse v celotni dobavni verigi, vključno z uporabo bolj trajnostnih tehnologij bombaža in varčevanja z vodo v svojih proizvodnih procesih. So navdih za druge znamke v industriji.

Fjallraven je blagovna znamka, ki izdeluje opremo za uporabo na prostem z mislijo na trajnost. Od uporabe okolju prijaznih materialov, kot sta organski bombaž in recikliran poliester, do izvajanja etičnih proizvodnih praks, so primer blagovne znamke, ki razmišlja o okolju in prihodnosti.

H&M je še en velikan hitre mode, ki se je zavezal, da bo postal bolj trajnosten, in je izvedel številne pobude za zmanjšanje svojega vpliva na okolje. So primer blagovne znamke, ki se spreminja na bolje.

Girlfriend Collective je še ena blagovna znamka, ki je zavezana k uporabi trajnostnih materialov, kot so reciklirane plastične steklenice, in izvajanju etičnih proizvodnih praks. So primer znamke, ki misli na okolje in svoje delavce.

Trajnost v modi je tako neverjetno pomembna in te blagovne znamke so le nekaj primerov neverjetnih stvari, ki jih je mogoče narediti v tem prostoru. Od uporabe trajnostnih materialov do izvajanja etičnih proizvodnih praks, te blagovne znamke postavljajo merila za to, kaj pomeni biti trajnosten v modni industriji. In kot modna navdušenec komaj čakam, da vidim, kaj bodo pripravili naslednje!

Preveri certifikate! Obstaja namreč več trajnostnih standardov in certifikatov za modno industrijo. Nekateri najbolj znani vključujejo:

Globalni standard za organski tekstil (GOTS): Ta certifikat priznava tekstil, ki je izdelan iz vsaj 70 % organskih vlaken in je proizveden z uporabo okolju in družbeno odgovornih praks.

Pravična trgovina: Ta certifikat priznava izdelke, proizvedene z uporabo poštenih delovnih praks, vključno s poštenimi plačami in varnimi delovnimi pogoji.

Bluesign: Ta certifikat priznava tekstil, ki je proizveden z uporabo trajnostnih praks, ki zmanjšujejo njihov vpliv na okolje in ščitijo varnost delavcev.

Organic Content Standard (OCS): Ta certifikat priznava izdelke, ki vsebujejo določen odstotek organskih materialov.

Globalni reciklirani standard (GRS): Ta certifikat priznava izdelke, ki vsebujejo določen odstotek recikliranih materialov.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design): je certifikat za zgradbe, ki so zasnovane in zgrajene tako, da so trajnostne in energetsko učinkovite.

Cradle to Cradle: Ta certifikat priznava izdelke, ki so zasnovani tako, da jih je mogoče reciklirati in so okolju prijazni v celotnem življenjskem ciklu.

Rainforest Alliance: Ta certifikat priznava izdelke, proizvedene z uporabo trajnostnih praks, ki ščitijo okolje in lokalne skupnosti.

OEKO-TEX: Ta certifikat priznava tekstil, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij in je varen za ljudi.

Fair Wear Foundation: Ta certifikat priznava proizvajalce oblačil, ki se zavezujejo k poštenim delovnim praksam in izboljšujejo delovne pogoje v svojih tovarnah.

Ti certifikati lahko potrošnikom pomagajo prepoznati oblačila, dodatke in druge modne izdelke, ki so izdelani z uporabo trajnostnih in etičnih praks. Vendar je pomembno upoštevati, da niso vsi certifikati enaki in da imajo nekateri morda strožje zahteve kot drugi. Vedno je dobro raziskati določeno certificiranje, da zagotovite, da je v skladu z vašimi vrednotami in prepričanji glede trajnosti.

Zadnja posodobitev 2023-01-13 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.