fbpx

10 preprostih nasvetov, kako lase negovati pozimi

Foto: Yan Krukau/Pexels

Tako zima kot poletje sta za naše lase skrajno neugodna letna časa, če za njih ne znamo poskrbeti na pravi način. Nizke temperature, veter, dež, sneg, centralno ogrevanje in suh zrak. Vse to pusti posledice na laseh in poškoduje vaše lase. Da bi lasje tudi pozimi ostali zdravi in ​​sijoči, potrebujejo zaščito.

In tukaj je 10 preprostih nasvetov, kako lase negovati pozimi.

1. Zaščita s pokrivali

Pomembno je, da pozimi lase pokrijete s kapo ali ruto, da jih zaščitite pred izsušitvijo zaradi izpostavljenosti hladnemu zraku, dežju in snegu, če tega ne preprečite, bodo vaši lasje lomljivi. Tudi volna, bombaž in podobni materiali lahko povzročijo lomljenje las, zato naj bo kapa podložena s svilo ali satenom. Da bi se izognili statični elektriki, uporabite suho olje ali olje v razpršilu, preden namestite pokrivalo, saj ti vsebujejo naravne minerale, ki lase negujejo in jim dajejo lesk.

2. Vlažilci zraka

Ker je v prostorih, v katerih se zadržujemo pozimi, zrak izjemno suh, se lasje hitreje izsušijo. Če je mogoče poskrbite, da imate v protorih vlažilce zraka, saj ti poskrbijo naravno vlago vašim lasem.

3. Redno hodite k frizerju

Lase je treba striči vsakih 4 do 8 tednov, da ostanejo zdravi in sijoči. Dovolj je, da odstranite centimeter ali dva lasnih konic, da preprečite poškodbe.

Poskrbite za redno striženje lasnih konic.
Foto: Engin Akyurt/Pexels

4. Ne uporabljajte vroče vode

Čeprav je topla prha nekaj, česar se najbolj veselite, lahko ta lase izsuši, in lasje postanejo krhki in brez sijaja. Umivajte jih z mlačno vodo, sperite pa s hladno.

5. Izogibajte se sušilcem in likalnikom

Lase bi bilo bolje pustiti, da se posušijo sami, saj s feniranjem povečate možnost, da se lomijo. Če jih sušite brez sušilnika za lase, boste zagotovo ohranili njegovo zdravje in lepoto. Zvečer umijte lase in jih med spanjem pustite, da se posušijo.

6. Ne zapustite hiše z mokrimi lasmi

Mokri lasje so veliko bolj občutljivi kot suhi in če hodite z mokrimi lasmi po hladnem zraku, lahko zmrznejo in se zlomijo, lahko pa tudi zbolite.

7. Uporaba olja

Ko vam hladen zrak poškoduje lase, jim s pomočjo olja povrnite vlažnost. Uporabljajte lahka in suha olja in jih vsak dan nežno nanesite na konice las.

Lase in konice zaščitite z masko ali balzamom.
Foto: Karolina Grabowska/Pexels

8. Uporaba regeneratorja

Nega vaših las je prioriteta, ko pride zima, zato na lase nanesite balzam in pustite delovati nekaj minut. Ta korak je še posebej pomemben, če lase vedno oblikujete s sušilcem za lase in likalnikom.

9. Ne pozabite na masko

Tako kot maske za obraz morajo biti tudi maske za lase del vaše nege in lahko zelo pomagajo pri preprečevanju poškodb zaradi mrzlega zraka. Običajno jih je priporočljivo držati na laseh 20 minut in jo nato sprati z mlačno vodo.

10. Las ne umivajte prepogosto

Če si vsak dan umivate lase, je čas za spremembo. Prepogosto umivanje las bo razdražilo lasišče in ga prikrajšalo za naravna olja, ki služijo kot zaščita. To je še posebej pomembno pri hladnih temperaturah. Lase si poskušajte umivati ​​čim redkeje, torej če si jih umivate vsak dan, poskusite s ponovnim umivanjem počakati tri dni ali pa uporabite suhi šampon ali puder v prahu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.