12 ključnih razlogov zakaj ljudje varamo! Odgovor na vprašanje zakaj varamo!

Varanje povzroča bolečino, a ne le pri prevaranem!

Foto: envato / jacoblund

Razlogi, da nekdo razočara partnerja in ga prevara so večplastni. Tudi zato jih je potrebno razumeti, da lahko stvari preprečujemo in se varanju izogibamo. Zato je pomembno, da poznamo teh 12 ključnih razlogov za varanje!

Varanje je pogosto. Zakaj? Je res tako težko verjeti in spoštovati monogamijo? Je res tako težko biti zvest osebi, s katero si in ki ji praviš, da jo ljubiš?

Izdaja je najhujše, kar lahko storiš nekomu, s katerim si v zvezi. Boli, pušča sledove in druga oseba se od nje nikoli ne bo mogla popolnoma sestaviti. Če v zvezi niste zadovoljni ali ste prenehali ljubiti svojega partnerja, je najboljše in najbolj moralno, kar lahko storite, da se iskreno pogovoriti o svojih občutkih. Vsi smo ljudje in vsi imamo občutke, zato si nihče ne zasluži, da ga varajo, ne glede na vse.

Če vam je všeč nekdo drug in si želite s to osebo začeti novo zvezo, je edini pravičen razhod s partnerjem ta, da se pogovorita.

Ko izdate zaupanje partnerja, si ga težko povrnete ali obnovite. Premislite o posledicah, preden storite karkoli, za kar veste, da boste kasneje obžalovali.

Kaj varanje pravi o osebi in njenem značaju? Obstaja nekaj pogostih razlogov, zakaj ljudje varajo.

1. Z odnosom so nezadovoljni

Če ste v zdravi in ​​srečni zvezi, verjetno nikoli ne boste niti pomislili na varanje. S to osebo imate vse, kar potrebujete. Če pa v svoji zvezi niste srečni ali če do partnerja ne čutite več enako, vas bo to morda pripeljalo do točke, ko boste dvomili v svojo zvezo in razmišljali o nekom drugem.

Vedeti morate, da vas čustvena ali fizična afera z nekom drugim ne bo osrečila. Zaradi varanja in iskanja tolažbe pri drugi osebi, se nikoli ne boste počutili bolje. Nasprotno, počutili se boste še slabše, ker veste, da ste izdali osebo, ki ste jo resnično ljubili in ona vas.

2. Ne ljubijo svojega partnerja

Če razmišljate o tem, da bi šli s kom drugim, je to znak, da vaši občutki do partnerja niso iskreni. Ne morete reči, da nekoga iskreno ljubite in ga nato prizadenete na tako strašen način. Tega ne morete storiti osebi, ki jo ljubite. Ni mogoče.

Dejstvo je, da oseba, ki vara svojega partnerja, partnerja nikoli ni imela resnično rada, ker če bi ga, ga nikoli ne bi namerno prizadela, zaradi ljubezni, ki jo je nekoč čutila do njega. Ko nekoga iskreno ljubite, imate oči samo za to osebo in vaše srce je rezervirano samo zanjo. Vstop drugim osebam v vaše intimno življenje je strogo prepovedan.

3. Ne spoštujejo sebe, niti svojega partnerja

Ljudje, ki varajo, se spopadajo s vprašanji samospoštovanja. Zaradi tega iščejo tolažbo pri drugih, pri tistih, ki jih bodo hvalili in hranili ego. Nimajo spoštovanja do partnerja. Kako bi lahko spoštovali nekoga in ga tako prizadeli za njihovim hrbtom? Preprosto ni mogoče. Lažejo sebi, partnerju, takšno vedenje jih vodi do popolne izgube samospoštovanja.

4. Imajo težave s samopodobo

To je eden najpogostejših razlogov, zakaj moški varajo, čeprav večina od njih pa tega ne bi nikoli priznala. Varajo, da bi si napolnili ego. Vsi imamo nekaj negotovosti in pomanjkljivosti, vendar ne potrebujete drugih, da vas prepričujejo, da ste vredni. Ne iščite potrditve pri drugih. Iščite jo v sebi in partnerju.

To je lahko povezano tudi z narcizmom. Narcisi hrepenijo po pozornosti in potrditvi drugih ljudi, kar pomeni tudi, da imajo krhko in nizko samozavest in so zato nagnjeni k varanju.

Če ste v zdravi zvezi, vam bo partner v največjo oporo pri izboljšanju vaše samozavesti. Sprejeli bodo vse vaše pomanjkljivosti in nepopolnosti ter vam pokazali, da bi to morali storiti tudi sami. Sprejmite se.

5. Tisti, ki varajo, so strahopetni

Vsi, ki varajo so šibki. Nimajo moči, da bi se s partnerjem pogovorili o svojih občutkih in o tem, kako stvari v resnici stojijo. Raje se odločijo za varanje, ker je to za njih najlažji način.

Če se s partnerjem ne morete raziti, preden se odločite, da boste z nekom drugim, to ni zato, ker imate radi svojega partnerja, ampak samo zato, ker nimate poguma, da bi se pogovorili z njim. Na skrivaj jih varate v upanju, da ne bodo nikoli izvedeli. Vendar resnica bo slej kot prej prišla na dan.

6. Obvladajo umetnost laganja

Ljudje, ki varajo, sčasoma postanejo profesionalci v laganju. Ne lažejo samo partnerju, lažejo tudi družini, prijateljem in sodelavcem. Lažejo ljudem, ki jim pomenijo največ. Svoje skrivno življenje skrivajo pred drugimi in ves čas lažejo, da bi zakrili sledi svoje nezvestobe. V tem postanejo tako dobri, da je skoraj nemogoče vedeti, kdaj lažejo.

Če dvomite v partnerjevo zvestobo in menite, da vam lažejo, bodite pozorni na njihovo govorico telesa ali nekatere druge subtilne znake, recimo, če so se njihove telefonske navade spremenile.

7. Tisti, ki varajo, so sebični

Če nekdo vara osebo, ki jo ljubi, je sebičen in malce narcisoiden. Zanje je najpomembneje, da se počutijo dobro in počnejo stvari, ki jih osrečujejo, niti ne razmišljajo o občutkih nekoga drugega. Tudi če so se občutki do partnerja spremenili, bi morali še vedno razmišljati o njih in ne bi smeli početi ničesar, za kar veste, da bi jih bo prizadelo.

Preden partnerju naredite kaj takšnega, pomislite, kako bi se počutili, če bi oni to storili vam.

8. Niso pripravljeni na predano zvezo

Večina moških vara, ker se niso pripravljeni zavezati, tudi če so v dolgotrajni zvezi in četudi imajo radi svojega partnerja. Izhod iščejo z varanjem.

To je napaka. Ne samo, da boste prizadeli osebo, ki jo imate radi, ampak jo boste za vedno izgubili. Če se ne počutite pripravljeni na zvezo, bi bila najboljša rešitev, da se o tem iskreno pogovorite s svojim partnerjem. Če vas imajo radi, vas bodo poskušali razumeti in vas bodo morda pripravljeni počakati. Skupaj bosta lažje našla način oz. kompromis, ki bi bil dober za oba.

9. Monogamna zveza ni za njih

Nekateri ljudje ne morejo biti samo z eno osebo in v samo enem razmerju. Zamisel o monogamiji je zanje dolgočasna in imajo ves čas več partnerjev ali varajo partnerja, kar za njih predstavlja idealen odnos.

10. Vedno imajo izgovore

Ne samo, da dobro lažejo, tisti, ki varajo, so vedno polni izgovorov, da opravičujejo svoja dejanja. Poskušali bodo manipulirati z vami in vas prepričalti, da gre samo za nesporazum ali pa da se motite.

Vedo, kaj čutite do njih in poskušali bodo izkoristiti vaše iskrene občutke, da bi verjeli v njihove izgovore.

11. So profesionalci pri izogibanju pogovoru

Našli ste nekaj dokazov, da vam je bil partner nezvest in ko se poskušate soočiti z njimi, preusmerjajo temo ali se izogibajo pogovoru o tem. Takšno obnašanje je opozorilo, da nekaj skrivajo pred vami.

Morda to počnejo, ker nočejo prizadeti vaših občutkov ali pa ker preprosto nimajo poguma, da bi bili iskreni in priznali svojo napako.

12. Če so to storili enkrat, bodo to ponovili

Ljudje, ki partnerja prevarajo in pri tem niso ujeti, bodo to verjetno storili še enkrat, misleč, kako njihova druga polovica za to ne bo nikoli izvedela.

Seveda lahko vsi naredimo napako, a če nekdo eno in isto napako stori večkrat, potem to ni napaka, ampak izbira. Tedaj je to preprosto neodpustljivo, ne glede na to, kako zelo jih imate radi.

Kaj varanje naredi človeku?

1. Dvomite vase

Ne glede na to, kako visoka je vaša samozavest, vas izdaja prizadene. Preprosto vas popolnoma spremeni. Začnete dvomiti o lastni vrednosti. Iščete krivo v sebi. Postanete negotovi.

2. Ne zaupate več

Ne veste ali sploh še lahko zaupate komu v svojem življenju. Ko boste spoznali pravo osebo, boste vedeli, da niso vsi ljudje enaki in da obstaja nekaj ljudi, ki si resnično zaslužijo vaše zaupanje in ljubezen.

3. Težave z duševnim zdravjem

Ljudje, ki jih varajo, bodo morda imeli nekaj težav z duševnim zdravjem, kot sta tesnoba ali depresija. Morda boste začeli razmišljati o tem, kako se od tega ne boste nikoli pozdravili, a brez skrbi. Niste sami. Ljudi, ki se po partnerski nezvestobi spopadajo z enakimi težavami, je res veliko. In vedeti morate, da se boste pozdravili in šli naprej, samo dajte si nekaj časa.

4. Oseba lahko začne razmišljati, da je ni mogoče ljubiti

Samo zato, ker vas je ena oseba izdala, to še ne pomeni, da vas nekdo drug ne bo ljubil in cenil, kot si zaslužite. Niste bili vi krivi. Nič niste storili narobe. Oseba, ki vas je prizadela, vas ni spoštovala ali ljubila in to je edina resnica.

5. Vpliv na prihodnje odnose

Dvomili boste o občutkih in namerah svojega naslednjega partnerja. Nikomur ne boste zaupali. A ko boste s svojim novim partnerjem skupaj zgradila zaupanje, boste končno lahko izpustili nekdanjo izdajo in uživali v novi zvezi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!