fbpx

15+ vročih avtomobilskih novosti za jesen 2015 / Frankfurt 2015 (IAA)

Vročica narašča. Avtosalon Frankfurt 2015 se je pričel in obeta se nam zares vroča avtomobilska jesen, za Slovence tako zelo vroča, da lahko govorimo kar o indijanskem avtomobilskem poletju. Avtomobilska industrija namreč nadaljuje v visokih obratih in tudi Slovenci bomo imeli kar nekaj od tega, saj bodo na naše ceste kmalu zapeljale številne novosti oziroma sveže različice znanih in priljubljenih modelov.

Na 66. avtosalonu Frankfurt 2015, ki vrata odpira danes 15. septembra 2015, zapira pa 27. istega meseca, se bo predstavila kopica avtomobilov, ki jim je usojeno, da osvojijo srca Slovencev. Tudi zato je letošnji dogodek še toliko bolj pričakovan na sončni strani Alp. Prihaja namreč najnovejši Audije ljubljenček A4, pa Renaultov naslednik Lagune Talisman in nova Opel Astra. Alfa Romeo je obrisala prah z imena Giulia, glavni v mestu pa bo znova hotel biti Peugeot 208. Svoje bosta imeli za povedati tudi Mercedes-Benz in BMW.

PREBERITE ŠE: Mednarodni avtosalon Ženeva 2015 – 85. razstava prihodnosti avto industrije

Začelo se je na avtosalonu v Ženevi, končalo se bo v Frankfurtu. A vse to bo samo ogrevanje. Zares se začenja šele jeseni, ko tudi v slovenske prodajne salone prihajajo številne (že omenjene) vroče novosti in še kopica drugih, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Audi

Najpomembnejša novost pri blagovni znamki Audi je vsekakor njen najbolje prodajan model Audi A4, ki se predstavlja že v peti generaciji. Prodaja A4 naj bi stekla kmalu po uradni predstavitvi v Frankfurtu tako, da bo na naših cestah še pred zimo.
Preberi več: Novi Audi A4

BMW

Bavarska znamka znana po tem, da ima vselej na zalogi precej novosti, bo v Frankfurtu predstavila prenovljeno serijo 3 ter svojega popolnoma prenovljenega športnega terenca BMW X1 od katerega si tudi v Sloveniji obetajo mnogo.
Preberi več: Novi BMW X1

Ford

Prodaja pomlajenega pri-ljubljenega sopotnika družinam C-MAX je že stekla med tem, ko znamka obljublja za to jesen tudi prihod prenovljen-ega Forda S-MAX in Galaxy ter tudi ameriško legendo Forda Mustanga, katerega prodaja je že stekla ponekod v Evropi.
Preberi več: Novi Ford C-MAX

Fiat

8 let vse od leta 2007 pri blagovni znamki Fiat niso bistveno posegali v reinkarniranega Fiat 500, a je z leti prišel tudi trenutek prve resnejše prenove, ki prinaša rekordnih 1900 sprememb. Takšnih, da jih na zunaj opazi le vešče oko, vendar pomembnih za uspeh 500-ice v prihodnosti. Italijanske umetnine se vendarle ne sme spremeniti preveč! In to pozdravljamo! Na cestah – kmalu!
Preberi več: Novi Fiat 500

Hyundai

Novi Hyundai Tucson bo na naše ceste in salone zapeljal te dni in prinaša svež veter v SUV segment. Je neposredni naslednik Hyundai ix35 od katerega je daljši in širši. Priznati je potrebno, da so z obliko popolnoma zadeli evropski okus.
Preberi več: Novi Hyundai Tucson

Honda

Mnogi ljubitelji in privrženci blagovne znamke Honda bodo navdušeni nad novico, da prihaja nova Hodna HR-V. Le ta se bo spopadla z neposrednim konkurentom v segmentu Mazdo CX-3.

Mercedes-Benz

Pri Mercedes-Benz nadaljujejo z ofenzivo prevove svoje modelne palete in tako na slovenske ceste jeseni pošiljajo kar 5 novih modelov. Prenovljeni razred A, popolnoma novega športnega terenca GLC njegovega večjega brata GLE coupe ter prestižnega terenca GLE. Seveda ne smemo pozabiti romantično lepega kupeja razreda C. V Frankfurtu bodo tudi predstavil S razred kupe v kabrio različici, ki predstavlja sam vrh luksuzne ponudbe pri Mercedes-Benzu. In tako postavili češnjo na vrh smetane v svoji prodajni ponudbi.
Preberi več: Novi Mercedes-Benz C-Class

Mitsubishi

Mitsubishi je znan po svojih terenskih vozilih in ima izjemen krog zvestih privržencev. Na avtomobilskem salonu v Franfurtu bodo tako predstavili novega Outlanderja, ki ga bo moč dobiti kot priključni hibrid z oznako PHEV. Na ceste pa prihaja tudi pri nas priljubljeni prenovljeni L200.

Mini

Znamka Mini pod okriljem BMW nadaljuje prenovo svoje modelne palete in predstavlja popolnoma novega Mini-ja Clubman. Lahko smo navdušeni nad novo podobo najbolj urbanega dostavnika na svetu. To je bila namreč nekje v preteklosti primarna funkcija modela Clubman.
Preberi več: Mini Clubman

Opel

V središču pozornosti te dni je vsekakor Nova Opel Astra (K), ki od stare povzema nekatere oblikovne poteza, a gre vseeno za popolnoma novo zgodbo. Lažja od predhodnice za kar 200 kilogramov ter kot prva v segmentu z zadnjimi led lučmi. Za kupce, tudi pri nas se bo borila že letošnjo jesen.
Preberi več: Nova Opel Astra

Peugeot

V Frankfurtu bo Peugeot predstavil dve zanimivi študiji – Peugeot Fractal, ki predstavlja urbanega elekrtičnega kupeja ter Peugeot Quarz. A pomembno je, da Peugeot ostaja zvest svoji športni tradiciji in po RZC-R in 208 GTi predstavlja model 308 GTi. Mestno pošast, ki od 0 km/h do 100 km/h potrebuje le 6 sekund.

Renault

Pri Renault se dogaja veliko, kot že dolgo ne. Te dni bo predstavljen novi Renault Megane, predstavljajo pa tudi študijo pick-up dostavnika, ki sliši na ime Alaskan. V Frankfurtu bodo prvič pokazali tudi Talismana Grandtour.
Preberi več: Renault Megane

Volkswagen

Pri najbolj ljudski znamki na naše ceste te dni pošiljajo novega Tourana, družinskega enoprostorca, ki sledi oblikovnim smernicam svojih večjih bratov. Na cestah lahko opazite tudi novega Volkswagen Transporterja, oziroma legendarni model T katerega prodaja se je začela te dni.
Preberi več: Novi Volkswagen Touran

Dodatne Informacije

Več informacij:
iaa.de