3 napake pri poljubljanju, ki jih ne odpuščajo niti moški, niti ženske!

"V ljubezni je vedno nekdo, ki poljubi in nekdo, ki nastavi ustnice." - Francoski pregovor

Ob dobrem poljubu se vam zašibijo kolena, dobili boste potne dlani in pospešil se vam bo srčni utrip. Pa se vam to sploh zgodi?? Zapisali smo tri največje napake, ki jih ne glede na izkušnje morda še vedno delate pri poljubljanju s svojim partnerjem.

Agresiven začetek

Življenje ni film. Tisto, kar prikazujejo na filmskem platnu, je ponavadi daleč od realnosti in ugodja. Na primer, agresivno poljubljanje ne bo sprožilo strasti, ampak bo vam in partnerju/-ki pustilo bolečino in vaju s tem odvrnilo od nadaljnjega poljubljanja. Namesto tega raje poljubljanje začnite z mehkimi dotiki ustnic in nežnimi poljubi, ki pa se počasi stopnjujejo v hitrosti in intenzivnosti. Opazujte signale njegovega/njenega telesa, dihanje in srčni utrip. Ta ritem vam bo povedal, ali ste na pravi poti.

Začnite z mehkimi dotiki ustnic in nežnimi poljubi ...
Začnite z mehkimi dotiki ustnic in nežnimi poljubi …

Premalo jezika

Nihče ne mara agresivnega potiskanja jezika v usta med poljubljanjem, toda tudi zadrževanja jezika ne bo izvabilo želenega učinka. Začnite poljub z zaprtimi ustnicami, nato ugriznite njegovo/njeno spodnjo ustnico, jo nežno obliznite z jezikom, nato se počasi dotaknite njegovega jezika in se prepustite trenutku.

Napačno ciljanje

Med poljubljanjem boste morda ugotovili, da je vdihavanje zraka dobro za vaše počutje. Ko se ločite od njegovih ustnic, boste morda želeli nežno preiti na njegov obraz ali čelo. A ta nežen trenutek lahko pokvari napačno ciljanje. Morda ga/jo boste nerodno poljubili na nos, morda celo v nos, ali pa mu/ji po pomoti obliznili brado. V tistem trenutku najbrž tudi vaš partner ne bo vedel kako odreagirati, zato je morda najbolje, da nadaljujete z običajnim poljubljanjem naprej, kot da se nič ni zgodilo. 🙂

Agresivno poljubljanje bo le v redkih primerih sprožilo strast.
Agresivno poljubljanje bo le v redkih primerih sprožilo strast.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 ključnih lastnosti žensk, ki jih moški nikoli ne zapustijo!