fbpx
Foto: envato

4 modeli kavbojk, ki jih bomo nosile v letu 2022

Jeans hlače 2022

Nori smo na denim v vseh oblikah, barvah in stilih. V letošnjem letu bodo prevladovale ne samo klasične skinny kavbojke, ampak se v trend vračajo tudi hlače različnih oblik, ki jih naravnost obožujemo. Predstavljamo vam modele kavbojk, ki bodo prevladovale v tej sezoni, kombinirate pa jih lahko na različne načine.

Zgodovina kavbojk

Levi Strauss je izumitelj kavbojk, ki je eden največjih izumov v zgodovini mode. Izumil in patentiral jih je leta 1873, saj so iskalci zlata potrebovali trpežne hlače. Zašite so bile z dvojnimi šivi in kasneje, na občutljivih delih, kot so robovi žepov, tudi ojačane z bakrenimi zakovicami.

Danes so kavbojke izdelane iz bombažne tkanine denim, značilne pa so po tkanju keper. Izvorno in najpogosteje še danes za tkanje uporabljajo kombinacijo belih in modrih niti, saj ustvarijo efekt neenakomerne obarvanosti in s tem tudi manjše občutljivosti. S to kombinacijo so dobili tudi tipično modro barvo, ki jo danes poznamo vsi.

Kavbojke so osnovni del vsake garderobe. So eden izmed najbolj raznolikih kosov, saj jih lahko kombinirate na ogromno različnih načinov in jih lahko stilsko preobrazite z različnimi kombinacijami in jih nosite za različne priložnosti.Prav tako pa se prilagajajo različnim postavam. Kakšne pa bomo nosili v letošnjem letu?

1. Ravni kroj kavbojk

Kavbojke ravnega kroja niso le super praktične in udobne, temveč dajejo oblačilom potrebne modne vibracije. Ravni kroj velja za klasiko med kavbojkami, zanje pa je značilno, da so enake širine na stegnih, pri kolenih in pri gležnjih. Kavbojke ravnega kroja s srednjim ali visokim pasom, naš pas vizualno občutno zožijo. Ta model kavbojk se je že večkrat izkazal za idealen izbor ne glede na to, kaj obujete.

2. Klasične modre kavbojke

V letu 2022 se vrnemo h koreninam in se zanesemo na kavbojke v klasičnem modrem denimu. Klasičen model kavbojk je najboljše nositi na visoke pete, kombinirate pa ga jih lahko tudi s supergami in različnimi zgornjimi deli oblačil.

3. Široke in še širše

V letu 2022 bodo v trendu še vedno široke kavbojke. Lahko jih kombinirate z navadnim zgornjim delom ali majico, dodate lahko pas in različne modne dodatke, da popestrite videz.

4. Skrajšane kavbojke

Skrajšane kavbojke se končajo tik nad gležnjem. Poudarijo najtanjši del noge, ki je lahko zelo privlačen. Hlače se lahko kombinirajo tako v elegantnem in športnem stilu z različno obutvijo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!