fbpx

4 zabavne in nestresne aktivnosti na prostem za poletje, ki jih lahko uganjate s svojimi otroki

4 ZABAVNE IN NESTRESNE AKTIVNOSTI NA PROSTEM TO POLETJE, KI JIH LAHKO UGANJATE S SVOJIMI OTROKI.

V poletnem času, ko so vremenske razmere bolj primerne za različne aktivnosti na prostem, je idealen čas, da izkoristite sonce za nestresno igro s svojimi otroki.

Takšne aktivnosti lahko izvajate s svojimi otroki:

IGRE NA DVORIŠČU

Igre na dvorišču.
Igre na dvorišču.

Z otroki se razdelite v ekipe. Izberite takšne igre, pri kateri bodo moči in sposobnosti med vami in njimi na enaki ravni. Če ne veste, kakšno igro izbrati, pa vam ponujamo nekatere predloge: igra z vodnimi baloni, hulahup …

SPREMENITE ČAS ZA KOSILO V IGRO

Spremenite čas za kosilo v igro.
Spremenite čas za kosilo v igro.

Šolske počitnice so nastopile, a to ne pomeni, da vam ni treba pripravljati malice za s sabo. Namesto da otroci preživljajo čas na pametnih napravah, jih vzemite s seboj na pohod, v mesto ali na počitek v bližnji park, s seboj pa vzemite pripravljeno hrano. Odvisno od tega, kam se boste odpravili, napišite seznam stvari, ki na katere naj bodo otroci pozorni na poti – razmislite o posebnih živalih, drevesih, pajkovih mrežah …

KAMPIRAJTE NA DVORIŠČU

Kampirajte na dvorišču.
Kampirajte na dvorišču.

Poletje je čas za kampiranje. Če želite doživeti manj stresno različico kampiranja, postavite šotor na dvorišče. Ko postane temno, prižgite lučke in se razvajajte s svojimi otroki v spalni vreči.

ZASADITE MANJŠI HERBALNI VRT

Vrt z zelišči.
Vrt z zelišči.

Zasadite vrt z različnimi zelišči. To je eden izmed najlažjih načinov, da naučite svoje otroke, kako skrbeti za ‘živo bitje’. Še več, ponosni bodo, ker vedo, da nekaj vzgajajo. Da bo zanje to opravilo preprostejše, posadite različna zelišča, kot so bazilika, sivka, poprova meta … Če imate svoj vrt, naredite tudi manjšega za svojega otroka.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!