fbpx

5 najboljših glampingov na Hrvaškem 2022

Foto: envato

Bi se radi prepustili hotelskemu razvajanju, po drugi strani pa si želite pristnega kamping oddiha v naravi pod milim nebom? Luksuzno šotorjenje ponuja najboljše obeh svetov, zato vam predstavljamo pet dih jemajočih glampingov na hrvaški obali.

Naši južni sosedje so v zadnjih nekaj letih poskrbeli za vrsto neverjetnih nastanitev, med njimi je tudi kopica luksuznih in razkošnih glamping resortov. Izbrali smo najboljše glampinge na Hrvaškem.

Arena One 99 Glamping

V zalivu Pomer, nedaleč stran od prekrasnega Kamenjaka, najdete glamping Arena One 99. Prvi luksuzni kamp, ki vam omogoča, da uživate v lepotah narave, ne da bi se zato odpovedali komfortu. Glamping se nahaja v objemu borovcev, tik ob obali in lepo zaokroža vse, kar Istra ponuja. Od senčnih gozdov borovcev, do sončnih teras z udobnimi ležalniki in lounge ter barov na plaži.

Abeille Maison Glamping Resort

Kampiranje še nikoli ni bilo tako zabavno, Abeille Maison Glamping Resort pa je odlična ideja za vse, ki se želijo med oddihom povezati z naravo, obenem pa uživati v udobju in luksuzu. Počitniško gnezdo, ki se nahaja le lučaj stran od ene najlepših dalmatinskih plaž Zlatni Rat uteleša podobo sodobnega glampinga. V sklopu resorta je oblikovanih osem udobnih šotorov, vsak s privatnim zunanjim bazenom in sončno teraso.

Obonjan Island Resort

Na majhnem privatnem otočku Obonjanu, nedaleč stran od Šibenika, se nahaja sodoben glamping Obonjan. Obdajata ga prekrasna otoška narava in dišeče sredozemsko rastje, kristalno čisto jadransko moje pa je le korak stran. V sklopu resorta so oblikovane tri vrste glamping šotorov, od takšnih za dva, pa takšnih za štiri osebe. Tu lahko uživate tudi v odlični kulinariki, pa tudi vrsti športnih aktivnosti.

Glamping resort Fešta Kornati

Na otoku Žut, nedaleč stran od narodnega parka Kornati, najdete glamping resort Fešta, kjer se skrbi in stres vsakdana umakneta ter pustita besedo brezskrbnosti. Glamping v neposredni bližini jadranske obale se ponaša s prostornimi šotori in vrhunsko lokacijo, s pogledom na morski horizont. Šotori so urejeni za pare, pred njimi pa se razprostirajo zasebne sončne terase. V sklopu resorta organizirajo izlete na bližnje otoke, preizkusite pa se lahko tudi v jadranju.

Glamping Plage Cachée

V Vrboski, na otoku Hvaru, se nahaja luksuzni glamping Plage Cachee. Umeščen je v objem dišečega gozda, kar gostom omogoča, da se ob jutrih prebujajo z vonjem po borovcih in sredozemskih dišavnicah. V sklopu glampinga je oblikovanih le pet šotorov, kar gostom omogoča popolno zasebnost in mir. Ti so okusno in premišljeno opremljeni ter nudijo vse, kar za popolne počitnice na dalmatinski obali potrebujete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!