fbpx

Najboljši beach klubi na evropskih plažah, za nepozabne poletne dni

Foto: envato

Pobrskali smo po najbolj vročih evropskih poletnih destinacijah in naleteli na nekaj sanjskih klubov na plaži, ki obetajo vrsto nepozabnih zabav, razvajanj in druženj to poletje.

Neskončne peščene plaže z razkošnimi ležalniki, glasba v ozadju in odlični koktajli izpod rok izkušenih natakarjev. Si tudi vi nekako tako slikate idiličen bar na plaži, ki se v poletnih nočeh preobrazi v stičišče nepozabnih zgodb in zabav? Preverite, nekatere bare na najbolj trendovskih evropskih poletnih destinacijah ta hip.

Byblos, Saint Tropez

Legendarni hotel Byblos, ki je močno sooblikoval sloves Sanit Tropeza s svojimi divjimi zvezdniškimi zabavami in podzemnim nočnim klubom, je svoje posestvo pred časom razširil vse do obale. S tem se je ponudila možnost za odprtje bara na prekrasni Pampelonne plaži, ki dodatno popestri zvezdniško klientelo in izbrano ponudbo hotela. Okusna domača kulinarika, izbrani koktajli in glasba, ki vas ponese v delirij. Vse to je Byblos, hedonistična scena, ki pa se je z novim videzom približala tudi naravi. Trajnostni vidik je opazen v odsotnosti plastike, pa tudi v veliki leseni strukturi, ki jo je mogoče v zimskih mesecih pospraviti in s tem omogočiti plaži, da ponovno zadiha.

Ftelia Pacha, Mikonos

Na neobljudeni peščeni plaži, kar je na tem grškem otoku prava redkost, najdete priljubljeno stičišče mladih – Ftelia Pacha. Nahaja se na severnem delu otoka, ki ga v poletnih mesecih preplavijo zabave in druženja željni posamezniki. Bosonoge zabave, s kozarcem roseja v roki in zibanje ob zvokih glasbe. Nič čudnega, da je Ftelia Pacha postal eden najbolj priljubljenih klubov na grški obali. Prava glasba igra pri tem pomembno vlogo, saj v klubu vako leto uspejo privabiti največja DJ imena, ki na plesišče privabijo vse do zadnjega obiskovalca.

Purobeach Vilamoura, Majorka

So vam divje zabave tuje in si želite le norega razvajanja svojega telesa in duše? Z izbranimi vinskimi kapljicami in odličnimi koktejli vas razvaja Purobeach Vilamoura na španski Majorki, kjer vam nudijo tudi gurmansko ekstazo v podobi svojih jedilnikov. Kaj je bolj sproščujočega, kot opazovati gladino morja, medtem ko izkušene maserske roke gnetejo vaše mišice? Tudi zabave na plaži ne manjka, ob kristalni gladnimi bazena in prekrasnem sončnem zahodu, s katerim se poslovite od razburljivega dneva in se pripravite na nepozabno noč.

Republiek Bloemendaal, Nizozemska

Ha, tega morda niste pričakovali. Le pol ure vožnje iz nizozemske prestolnice vas pripelje v tiho obmorsko letovišče Bloemendaal aan Zee. Obmorska prestolnica sodobnega oblikovanja, kjer kraljuje The Republiek beach club, ki je podružnica slavne hotelske verige v Amsterdamu. Nizozemski Hamptons, kakor se ljubko reče tukajšnjemu letovišču, je nadvse priljubljen med tehnološkimi mogotci z odličnim okusom, ki se navdušujejo nad nenavadno arhitekturo in odlično ponudbo.

Fontelina Beach Club, Capri

Capri že sam po sebi ne potrebuje posebne predstavitve. Prekrasne otok v Tirenskem morju že desetletja privablja svetovno smetano, pa tudi zabave in dogodivščin željno evropsko mladež. Prepoznate bele in modre senčnike, razprostrte po skalnatih otoških plažah in turkizno morje, v katerega se potopite ob poletni vročini? Zagotovo ste že videli podobe Fontelina Beach Club, najbolj priljubljenega shajališča na otoku, ki slovi tudi po okusni kulinarični ponudbo in dih jemajočih sončnih zahodih.

Arienzo Beach Club, Positano

»La Dolce Vita,« bi lahko naslovili geslo kluba na prekrasni obali Amalfi. Arienzo Beach Club uteleša sladko življenje, o katerem že vse od slovitega filma sanjajo številni, obenem pa omogoča, da ga prav tu, tudi okusite. Okusna positanska kulinarika, katere sestavine izvirajo iz okolice in bližnjih ribiških vasic, pa tudi mogočni klifi in prekrasni razgledi vsako leto privabljajo množice turistov, željnih nepozabnih poletnih dogodivščin.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!