To je 5 ključnih razlogov, zakaj uspešni ljudje tečejo

Številni uspešnejši ljudje uživajo v teku. A pogosto ne gre le za dejavnik užitka. Tek nas lahko nauči marsičesa in izboljša številne vidike našega poslovnega in osebnega življenja. Torej, če želite postati uspešni, razmislite ali je čas, da obujete tekaške copate.

1. Tek vam pomaga postati boljši poslovnež

Podjetnica Svetlane Dotsenko je mislila, da je njen maratonski trening podoben ustanavljanju lastnega podjetja, saj gre predvsem za vztrajnost, ko je najtežje. Pravi, da vas tek na dolge razdalje (na)uči, da potrebujete rezervo, ko je potrebno stisniti in prebroditi bolečino. Zdi se, da se podjetniki s tekom na dolge proge naučijo veliko analogne modrosti. Torej, obujte tekaške copate in odkrijte, kako lahko tek izboljša vaše podjetniške pristope.

Foto: Emma Simpson / Unsplash

2. Tek te nauči, da se nikoli ne predaš in postaneš bolj discipliniran

Medtem ko vas tek lahko nauči, kako se ne predate, lahko tudi vzpostavi doslednost in disciplino v vašem življenju. Bolj ko boste disciplinirani v teku, bolj boste izboljšali svoj nastop. Enako lahko velja za vaše podjetje. Z dodatno disciplino v svojih poslovnih praksah lahko ustvarite boljšo učinkovitost in produktivnost. Prav tako vam tek pomaga zgraditi samozavest, da dosežete nekaj, kar se je včasih zdelo nemogoče.

3. Tek lahko vodi do samoizboljšanja

Tek ni ekipni šport. To pomeni, da je od vas odvisno, ali si boste dali motivacijo in si ustvarili samozavest, ki jo potrebujete, da dosežete določen čas. Brez nasprotnika morate le zmagati proti sebi. Tekmovanje proti sebi za boljši čas zahteva veliko treninga, vztrajnosti in zavzetosti. Če te stvari sprejmete pri teku, jih lahko uporabite tudi na drugih področjih svojega delovnega in osebnega življenja in se postavite na pot k samoizboljšanju.

Najboljši dodatki za tek: za najboljšo tekaško izkušnjo

4. Tek je dober za vaše duševno zdravje

Tek lahko na različne načine neposredno izboljša tudi vaše duševno zdravje. Uspešni ljudje razumejo učinke, ki jih ima tek na njihovo duševno počutje. In bolj ko bodo duševno zdravi, bolje se bodo znali spoprijeti s poslovnimi in osebnimi izzivi svojega življenja.

Foto: Prateek Kaytal / Pexels

5. Kaj se dogaja v telesu, ko tečete

S tekom lahko obvladujete stres. Ko tečete, povečate koncentracijo noradrenalina, ki pomaga ublažiti odziv možganov na stres. Poleg tega s tekom preprečujete kognitivi upad, ki se običajno zgodi po 45. letu starosti. Ko tečete, zlasti med 25. in 45. letom, se v možganih tvorijo kemikalije, ki podpirajo in preprečujejo degeneracijo hipokampusa, kar pomeni, da lahko izboljšate svoje učenje in spomin. In na koncu, s tekom lahko povečate svojo ustvarjalnost. Zato mnogi podjetniki pravijo, da najbolj razmišljajo med tekom in po njem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljša pohodniška oprema za ženske 2021