A-Bike Electric – najlažje zložljivo električno kolo na svetu

Električno kolo A-Bike Electric

Električna kolesa v zadnjih letih doživljajo pravi razcvet. Kako ne, ko pa za mnoge prej prehude zalogaje spreminjajo v neutrudljive vožnje. Najsi gre za starejše, najsi gre za ljudi, ki se vozijo v službo in ne želijo na delovno mesto priti prepoteni. A mnogi nimajo privilegija, da se po opravkih in na delo odpravijo le s kolesom, saj so razdalje prevelike. Tu vstopi A-Bike Electric, najlažje zložljivo električno kolo na svetu, ki ga mirne volje kombinirate z drugimi tipi prevoza.

A-Bike Electric Britanca Sira Cliva Sinclaira je najlažje zložljivo električno kolo na svetu. To e-kolo pa je ne samo lahko- kar za večino e-koles ne morem trditi- ampak tudi kompaktno, zloži/razstavi pa se v manj kot desetih sekundah. Zakaj bi se po mestu sploh še prevažali z avtom ali avtobusom in izgubljali čas v prometnih konicah, ko pa lahko brzite z e-kolesom A-Bike Electric. Tega poganja 24V baterija, ki vas na polnjenje prepelje do 24 kilometrov daleč. In če je vaša pot daljša, do cilja pač preklopite na lasten, nožni pogon.

PREBERITE ŠE: MWC 2015: MoDe:Pro in MoDe:Me – Fordovi pametni kolesi prihodnosti

https://youtu.be/u0D2E8CtHCk
Verjetno vas v tem primeru skrbijo majhna kolesa. Naj vas ne skrbi, saj se vam zaradi tega ne bo treba naprezati bolj kot na klasičnemu kolesu. Zahvala za to gre dvojnemu verižniku, ki omogoča, da se tempo obračanja pedal ujema s tempom obračanja koles, zato imate občutek kot bi vozili običajno kolo. Poleg tega ima A-Bike vgrajene tudi senzorje, ki zaznajo kdaj upočasnjujete– na primer ko greste navkreber- in se ponudi, da namesto vas opravi vso težko delo. Ker je v zloženi obliki majhen skorajda tako kot skiro, ga lahko mirno vzamete s seboj na javni prevoz, pospravite v avto ali odnesete v pisarno oziroma stanovanje.

Baterijo lahko polnite na kolesu ali kjerkoli drugje, saj je snemljiva.
Baterijo lahko polnite na kolesu ali kjerkoli drugje, saj je snemljiva.

Prednaročila A-Bike Electric sprejema na Kickstaterju, zanj pa boste morali odšteti najmanj 850 evrov. Na domu ga lahko pričakujete enkrat oktobra 2015.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Koncept Jeep Gladiator Farout dodaja dizelsko moč za overlanding doživetja