Ameriški zajtrk je v resnici sladica

Ameriški zajtrk

Kaj pa si vi privoščite za prvi obrok dneva? Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, ki bi nam moral dati dovolj energije za cel dan, zato je pomembno, da je zdrav in hranljiv. Kar si za zajtrk privoščijo Američani, je vse prej kot to. Ameriški prvi obrok dneva je v resnici sladica, preoblečena v zajtrk!

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj nam daje energijo, ki jo naše telo potrebuje za normalno funkcioniranje. Po svetu se hrana, ki se znajde na krožniku, razlikuje od države do države. V Sloveniji je zajtrk največkrat sestavljen iz kruha, namaza (največkrat je to marmelada) in kave. Kako je pri Američanih? V Ameriki za zajtrk jedo sladice, le da oni temu pravijo zajtrk!

PREBERITE ŠE: Burgerizza – pregrešni cheeseburger s picama namesto štručke

Ameriški zajtrk vsebuje toliko slakorja kot tvoja sladka pregreha.
Ameriški zajtrk vsebuje toliko slakorja kot tvoja sladka pregreha.

Čeprav zdravstvene organizacije priporočajo vnos največ 12 žlic sladkorja na dan, jih Američani v povprečju vnesejo 23. Veliko tega sladkorja zaužijejo prav prek hrane, ki je označena kot zdrava in jo uživajo za zajtrk. Starbucksova kava Chail Latte na primer vsebuje toliko gramov sladkorja kot kos tiramisuja, grški jogurt z borovnicami pa toliko sladkorja kot majhna kepica vaniljevega sladoleda. Sicer pa je McDonald’s za Američane najbolj priljubljeno mesto za zajtrk, zato podatek niti ne preseneča.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: najboljši jagodni gin tonik