fbpx

Bernina Express: Slikovito potovanje po švicarskih Alpah

Najlepša železniška proga na svetu

Foto: envato

Bernina Express, ugnezdena v osrčju švicarskih Alp, obljublja očarljivo in slikovito potovanje z vlakom kot nobeno drugo. Ne glede na to, ali ste navdušen popotnik, navdušenec nad naravo ali preprosto iščete dan nepozabne pustolovščine, vas bo ta izjemna železniška pot zagotovo navdušila. V tem članku se bomo poglobili v očarljiv svet Bernina Expressa.

Kaj je Bernina Express?

Bernina Express ni samo potovanje z vlakom; to je izjemna pustolovščina skozi nekatere najbolj osupljive naravne krajine v Švici in Italiji. Bernina Express s svojimi priročnimi možnostmi enodnevnih izletov, udobnimi pripomočki in bogastvom slikovite lepote obljublja nepozabno doživetje za popotnike vseh okolij. Torej, rezervirajte vstopnice, pametno izberite svoj sedež in se pripravite na dih jemajočo vožnjo po švicarskih Alpah, ki vam bo ljuba vse življenje.

Foto: envato

Kje se začne in konča?

Bernina Express začne svoje očarljivo potovanje v Churju, najstarejšem mestu v Švici, znanem po svoji očarljivi arhitekturi in bogati zgodovini. Chur je prehod v švicarske Alpe in odlično izhodišče za vašo avanturo. Vlak konča svojo pot v italijanskem mestu Tirano. To nenavadno mesto je znano po čudoviti pokrajini in je popoln kraj za raziskovanje, preden se odpravite nazaj.

Ali lahko opravite enodnevni izlet Bernina Express?

Lahko doživite Bernina Express tudi na enodnevnem izletu, zaradi česar je idealna možnost za tiste, ki želijo kar najbolje izkoristiti svoj čas. Pot običajno traja približno 4 ure, kar vam omogoča, da se odpravite iz Churja zjutraj, nekaj ur raziskujete Tirano in se zvečer vrnete v Chur.

Na kateri strani vlaka bi morali sedeti?

Izbira prave strani vlaka lahko bistveno izboljša vašo izkušnjo Bernina Express. Če imate raje dih jemajoče razglede na dolino in slikovite pokrajine, se pri odhodu iz Chura odločite za sedež na levi strani. Ta stran ponuja čudovit razgled na sotesko Rena in dolino Albula. Pri odhodu iz Tirana izberite desno stran za osupljiv razgled na dolino Poschiavo in visoko gorovje Bernina. Od blizu si boste ogledali tudi znameniti krožni viadukt Brusio.

Foto: envato

Kakšen je vlak Bernina Express?

Velika panoramska okna vlaka zagotavljajo neoviran pogled na osupljive pokrajine med celotnim potovanjem, kar vam omogoča zajemanje neverjetnih fotografij. V notranjosti boste našli udobne sedeže, prostorne hodnike in jedilnico, kjer lahko uživate v švicarskih in italijanskih dobrotah.

Vlak zagotavlja večjezične zvočne komentarje, ki ponujajo vpogled v zgodovino, kulturo in naravne čudeže, ki jih boste srečali na poti. Osebje na ladji je znano po topli gostoljubnosti, ki vam zagotavlja nepozabno potovanje.

Kako kupite vozovnice Bernina Express?

Najprimernejši način za zagotovitev vstopnic je prek uradne spletne strani Bernina Express ali uglednih platform za prodajo vstopnic. To vam omogoča, da vnaprej izberete želeni datum in razred potovanja.

Če imate raje tradicionalen pristop, lahko kupite vozovnice na železniški postaji v Churju ali Tiranu. Vendar pa je razpoložljivost lahko različna, zlasti v času največje turistične sezone, zato je priporočljivo, da rezervirate vnaprej.

Potniki s Swiss Travel Pass lahko izkoristijo znižano ceno vozovnice Bernina Express. To je stroškovno učinkovita možnost za tiste, ki obsežno raziskujejo Švico.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.