Foto: Freepik

Bi morali lase pred spanjem speti ali jih pustiti spuščene? Tako pravilno skrbiš za svoje lase

Zadnjič posodobljeno: :

Ste kdaj pomislili, da bi morali tudi svoje lase pripraviti na spanje? Ali naj gremo spat s suhimi ali mokrimi lasmi in kakšen je pravzaprav najboljši način umikanja las, da nas ne motijo med spanjem? Kako je dejansko videti pravilna nega las pred spanjem?

Seveda je prvi korak uporaba vrhunskih izdelkov in rutin za nego las in lasišča. Lase si moramo namreč redno umivati in poskrbeti za prijetno izkušnjo. Ljudje to običajno naredijo z levo roko, saj na ta ritual gledajo kot na težavo. Vendar bi morali dejansko uživati v tem času, namenjenem sebi. Prižgite si glasbo in uživajte v umivanju las. Vzemite si čas in si temeljito masirajte lasišče. Raziskave so pokazale, da masiranje lasišča ali obraza na ta način sprošča hormone, ki dvigujejo naše razpoloženje. Sliši se kot popoln ritual pred spanjem.

Gremo v posteljo z mokrimi ali suhimi lasmi?

Najbolje bi bilo, da v posteljo ne odhajate z mokrimi, ampak popolnoma suhimi lasmi. Če ujamete vodo v lase in nato ležete nanje, se bo ustvarilo zelo vlažno, soparno okolje, ki lahko povzroči neprijetne reakcije na lasišču. Spanje s suhimi lasmi je vedno najboljša izbira. Poleg tega bodite pozorni na vrsto blazine, na kateri spite. Morda se sliši nekoliko pretirano, vendar se splača. Svilena blazina zmanjša trenje in statično elektriko, kar pomeni, da bodo vaši lasje srečnejši. Svilena blazina je odlična izbira tudi za vašo kožo, zato je vredno vložiti vanjo.

Zadnja posodobitev 2021-06-26 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Speti lasje ali spuščeni lasje?

Veliko bolje je, da si lase pred spanjem spnete, še posebej, če imate dolge lase. Tako se ponoči ne bodo zapletali in se ne bo zlomili v trenutku, ko jih boste poskušali razvozlati. Idealen način za nego las med spanjem je nošenje svilenega turbana. Mogoče ni za vsakogar, je pa res super za lase, saj jih ščiti pred izsušitvijo in poškodbami. Svila je zelo lahka tkanina, zato lahko lasišče in lasje še vedno dihajo. Tudi če nosite svileni turban samo dve do tri noči na teden, boste opazili razliko. Po drugi strani pa se popolnoma izogibajte gumicam za lase, saj so pregrobe in povzročajo lomljenje las. Namesto tega uporabite “scrunchie”, ki je veliko bolj zdrava izbira za lase, še posebej, če je narejen iz svile.

Ni izdelkov za prikaz!

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši sušilniki za lase 2021: za vse tipe las!