fbpx

BMW i Vision Dynamics: se nam obeta BMW i4?

BMW i Vision Dynamics

Frankfurtski avtosalon je postregel še z enim, zelo zanimivim električnim konceptom. Kot kaže, namerava BMW na trg poslati še kopico popolnoma električnih avtomobilov. Predstavljeni koncept bo nekega dne prav mogoče nosil oznako i4. Koncept se imenuje BMW i Vision Dynamics, z njegovim prihodom pa so se hlače zatresle tudi Tesli, ki do zdaj še ni imela pravega konkurenta za svoj model 3.

BMW i Vision Dynamics po velikosti sodi prav med obstoječega električnega malčka i3 in superšportnega i8. Če želite, lahko na koncept gledate tudi kot na električno različico BMW 4 Grand Coupeja. i Vision Dynmaics je zelo podolgovatih, vitkih linij, a še vedno ohranja vse značilne BMW-značilnosti. Dolga medosna razdalja in kratki previsi so elementi, ki jih z lahkoto najdemo na predstavljenem konceptu. Da gre za električni avtomobil, jasno nakazujejo ‘ledvičke‘, ki so tokrat zaprte, saj električni avtomobil ne potrebuje dotoka hladnega zraka za hlajenje motorja.

Da namerava BMW narediti še večji korak k avtonomni vožnji, nakazujejo stranska stekla. Ta so brez stebričkov, s tem pa ponujajo vsem potnikom v avtomobilu enak razgled in užitek nad okolico, medtem ko elektronika skrbi za vožnjo. Če Tesla ni imela neposrednega konkurenta, ga je zdaj zagotovo dobila. BMW i Vision Dynamic namreč od 0 do 100 km/h pospeši v 4 sekundah, doseže najvišjo hitrost 200 km/h in je z enim polnjenjem sposobno prepeljati 600 kilometrov dolgo pot. Kaj se bo iz koncepta razvilo, bo zanimivo spremljati, a kdo ve, morda pa smo le prvič ugledali začetnika BMW serije i4.

PREBERITE ŠE: BMW CONCEPT X7 IPERFORMANCE: NAJVEČJI BMW VSEH ČASOV

Galerija slik: BMW i Vision Dynamics

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.