fbpx

Božični namizni trendi 2021: kako okrasiti praznično mizo

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

S prihodom božiča vedno iščemo nove ideje, kako okrasiti hišo in narediti dom čaroben in še bolj prijeten. Gre za dogodek, pri katerem se zbere za mizo vsa družina in to pričakovanje vodi tudi k primerni okrasitvi mize. Praznična miza bo tako letos sijala v različnih temah - od naravnih, modernih, rustikalnih in rdečih tonov.

Božična in novoletna okrasitev mize mora biti drugačne od katerega koli obeda v letu, zato naj bo njena dekoracija premišljena in usklajena.

Naravno

Najbolj priljubljena božična postavitev je letos v naravnih in recikliranih materialih. Ta je polna listov, zimzelenih barv, naravnih izdelkov, ki so pomešani s snežno belo barvo. Ne bojte se uporabiti storžev, vejic in suhega cvetja. Vse te naravne dodatke lahko naberete v naravi in jih z malo domišljije uporabite pri božični dekoraciji.

Moderno

Pri modernem slogu prevladuje preprost in poenostavljen dizajn. Pri tovrstnih postavitvah uporabljajte enobarvne tone od zlate, črne, bele in srebrne. Pri tovrstni postavitvi morate biti previdni, saj je mizo in okrasje treba uskladiti.

Tradicionalno

Pri tradicionalni postavitvi okrasitve lahko pretiravate v vseh barvah, ki so značilne za božič. Od bele, rdeče, zelene in različnih božičnih motivov. Bodite pa pazljivi, saj je pri takšni okrasitvi kaj hitro vsega preveč, zato skrbno načrtujte, kam boste kaj postavili.

Rustikalno

Ta tema postavitve je podobna naravni postavitvi mize, le da se upoštevajo skandinavski elementi. Gre za uporabo naravnih materialov, ki jih kombinirate z različnimi tkaninami in vzorci.

Kmečko

Trend božične kmečke mize, je kombinacija naravne in rustikalne. Takšna postavitev, daje prednost nevtralnim odtenkom s poudarjenimi prti in lesenimi dodatki.


Ne glede, kako boste letos okrasili vašo mizo, pustite vaši ustvarjalnosti prosto pot. Obstaja neskončno možnosti za božične namizne dekoracije, ne glede na to kakšne barve in stil imate radi. Na praznični mizi pa vsekakor ne sme manjkati prt, osrednji okrasni del, kozarci za vino in vodo, sveče, jedilni servis ter celotni pribor.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!