Caddy California: minimalistični kamper za avanturiste

Volkswagen že desetletja proizvaja ekskluzivne avtodome pod blagovno znamko California. In prav na podlagi uspeha slednje, je zdaj svojo ponudbo razširil z manjšim Caddyjem. Pretvoriti tako majhen kombi v avtodom je bil pravi izziv, ki so ga pri Volkswagnu opravili z odliko.

Proizvajalec avtodomov Westfalia je že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja modele Volkswagnovih dostavnih vozil spreminjal v avtodome. A ko je Daimler leta 2001 kupil Westfalijo, se je Volkswagen odločil, da sam s svojim znanjem razvije lastne avtodome.

Čisto pravi kamper – Volkswagen Caddy California

Model T – California z leti pridobiva vedno večjo priljubljenost in je najuspešnejši avtodom na svetu, stranke pa ga cenijo predvsem zaradi praktičnih rešitev in kakovostne izdelave. VW se je zaradi njegove priljubljenosti v zadnjih letih odločil razširiti svojo ponudbo. Najprej z modelom Grand California, ki je nastal na podlagi velikega Crafterja, zdaj pa je prispela še najmanjša različica – Caddy California.

Poštelja je udobna – zagotavljajo pri Volkswagen!

Tako majhni kombiji se redko uporabljajo kot podlaga za avtodome, Volkswagen pa se je pri svoji zasnovi soočil s številnimi izzivi. Popolno udobje seveda ni bilo mogoče, a Caddy California vseeno z njim preseneti vse. Ta avtodom ima tako zložljivo posteljo velikosti 198 x 107 cm, ki je sicer zelo kompaktna, pa vendar zaradi posebnih pateniranih vzmetnic in žepkastih vzmeti zagotavlja enako udobje kot postelje v večjih modelih Californie. Postelja ni del druge vrste sedežev, zato jih lahko pred začetkom potovanja odstranite, da dobite več prostora.

Caddy California ima tudi majhno kuhinjo. Pritrjena je na levi strani nakladalnega prostora pod posteljo in jo lahko povlečete nazaj, ko so zadnja vrata odprta. Zato zadnja vrata služijo tud kot zaščita pred vremenom med samim kuhanjem. Mini kuhinja je sestavljena iz dveh delov z možnostjo izvleke. V zgornjem delu je vgrajena ena plinska kuhalna plošča, dodatno pa je nameščena zaščita pred vetrom in praktična polica. Izvlečni spodnji del vsebuje predal za jedilni pribor in dodaten prostor za posodo za kuhanje.

Praktična kuhinja ter sistem za hrambo v zadku vozila.

Caddy California ima lahko za doplačilo tudi veliko panoramsko streho. Ponoči je za opazovanje zvezd mogoče odpreti 1,4 m2 veliko stekleno streho, podnevi pa v notranjosti zagotavlja veliko svetlobe. Na voljo pa so tudi prezračevalne odprtine z integrirano zaščito pred insekti, osvetlitveni sistem LED, dva stola in kamp miza. Za tiste, ki nimajo dovolj prostora v notranjosti, je na voljo tudi modularni sistem šotora, ki ga lahko priključite na ta avtodom. Te šotore lahko uporabljate tudi ločeno.

Ob panoramski strehi bo avantura še bolj pristna!

Caddy California temelji na novi generaciji Caddyja, avtomobila, ki ima lahko digitalne instrumente, 10-palčni zaslon na dotik in 19 sistemov za pomoč pri vožnji. Na voljo sta dva motorja TDI, šibkejši ima skromnih 75 KM in močnejši 122 KM. Volkswagen bo ponujal bo tudi pogon na vsa kolesa, zaradi česar bo California idealno vozilo za pustolovce.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!